Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman medya devi Axel Springer yöneticisi Mathias Döpfner'e karşı açtığı davayı bir üst mahkemeye taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ralf Höcker, müvekkilinin Köln Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne itiraz hakkını kullanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuduğu mizahi şiirle kendisine hakaret ettiğini belirttiği komedyen Jan Böhmermann'a yazdığı mektupla açık destek veren ve şiirde yer alan sözlere katıldığını belirten Mathias Döpfner'e karşı Köln Asliye Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir davası açmış, konuyu görüşen mahkeme, Döpfner'in açıklamalarını ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek davayı reddetmişti.

Mathias Döpfner, Böhmermann'a verdiği destek nedeniyle kendisine karşı açılan dava hakkında yaptığı açıklamada pişmanlık duymadığını belirtmiş ve mektupta yazdığı her şeyin arkasında olduğunu söylemişti.

Almanya'nın en büyük yayınevleri arasında bulunan Axel Springer bünyesinde, ülkenin en çok satan gazetesi Bild ve Die Welt gazeteleri de bulunuyor.

Kaynak: Birgun.net