Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan 'kanaat önderleri', bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya geldi. Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadaki 'teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur' sözleri tartışma yarattı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kanaat önderleriyle bir araya geldiği iftarda konuştu. Operasyonların devam edeceğini belirten Erdoğan, "Allah'tan isimleri ve amaçları ne olursa olsun tüm terör örgütlerini eylemlerinden, şerrinden, belasından ülkemizi ve milletimizi korumasını niyaz ediyorum. Etnik köken istismarı yapanları da inanç istismarı yapanları da dış güçler adına taşeronluk yapanları da Allah ıslah etsin. Hepsine Rabbim hak yolu göstersin. Şu mübarek günlerde kan döken, can alan, insanların hayatını zindana çeviren hiç kimsenin bu milletle, bu topraklarla, bu ülkeyle en küçük bir bağı, en küçük bir ilişkisi olamaz' dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında 'aynı şekilde hemen yanı başımızdaki Suriye'de ramazan ayında kan akıtan, katliamlar gerçekleştirenler yalnızca Müslümanların değil, top yekun insanlığın düşmanıdır. Mezhepçilik ve ırkçılığın arkasından terör gelir. Mezhepler dinimiz değil yoldur. Asla teröre taviz veremeyiz. Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor, edecek. Yaşadığımız coğrafya özellikle de terör olaylarının yoğun olduğu bölgeler, 1400 yıldır semalarından ezan sesinin eksik olmadığı İslam beldeleridir. Bu bölgelerde benim Kürt kardeşlerim İslam medeniyetinin yılmaz savunucuları olmuş geri adım atmamışlardır' dedi.

Kaynak: Birgun.net