Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin muhafazakar başkan adayı Donald Trump’a yüklenirken, adının İstanbul’un Mecidiyeköy semtinde bulunan AVM, ofis ve rezidans ağırlıklı çifte kuleden kaldırılmasını istedi.

Doğan Holding’in girişimiyle temeli atılan Trump Towers, 2012’nin nisan ayında bizzat Erdoğan tarafından açılmıştı. Yönetim kurulu üyeleri de halen Doğan Holding yöneticileri.

Kasımda yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde muhafazakarların adayı olması kesinleşen Donald Trump, kampanyası boyunca sıklıkla Müslüman göçmenleri hedefe oturttu, son Orlando saldırılarının ardından da Müslümanların ülkeye alınmaması gerektiği fikrini yineledi.

Trump dün Britanya’nın AB’den çıkma kararı almasıyla sonuçlanan referandumun ardından yaptığı açıklamada da mülteci karşıtı söylemlerini devam ettirmişti.

İstanbul’da Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) mensuplarına hitap eden Erdoğan, mevcut başkan Barack Obama’nın aksine, Trump’ın Müslüman aleyhtarı ve İslamofobik bir söylem kullandığını söyledi: “İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, ‘Böyle bir ayırım yapamazsınız’ diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika’da olmasına adamın tahammülü yok.”

Erdoğan ardından sözü ‘Trump Towers’a getirdi: “Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım, oranın açılışını yaptım.”

Kaynak: Birgun.net