Kaçak Saray'da kaymakamlarla toplantı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Sorunlar karşısında yol açan iredecilerle yürümek istiyoruz. Yeri geldiği zaman iradenizi halk için çekinmeden kullanın" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Kimseyi incitmeden çok büyük eserlere, hizmetlere imza atmalıyız. Türkiye geçtiğimiz 13 yılda bu doğrultuda çok önemli mesafe katetti.

Arkamızda binlerce yıllık bir devlet geleneği vardır. Biz kabile devleti değil, çok asil bir devletiz. Çok sayıda devlet kurduk. Bu kadim geleneğin gerisinde, devlet ile millet arasındaki güçlü güven duygusu bulunuyor.

Bu ülkenin hiçbir meselesi, Allah'ın izniyle bizi yormaz. Karşımıza çıkan meseleler sadece bize daha çok çalışma azmi verir, vermelidir. Rahmetli Neşet Ertaş şöyle diyor: Aşk ile çalışan yorulmaz. Mesele bu. Eğer aşk varsa, yorulmazsın kardeşim.

Bir şehit polisimizin ağabeyi, telefonda kendilerini aradığımda şunu söyledi: Sayın Cumhurbaşkanım biz şehadete inanmışız. Ben de polisim. Kardeşim şehit oldu. Ben de hazırım. Yeter ki, sizler bizim arkamızda dimdik durun. Siz dimdik durdukça, biz bu teröristlere Allah'ın izniyle bu vatan topraklarında mekan tanımayacağız.



Bu sahtekarların söylediği, 'Bizim vatan arayışımız yok' falan... Bunları biz yutmayız. Dertlerini biliyoruz. Vatan toprakları üzerinde yaşamak isteyenler hukukun kendilerine tanıdığı hakkı kullanmak suretiyle yaşamalıdır. Ben hangi haklara sahipsem, sen de aynı haklara sahipsin. Rahat dur ya. Ama dert başka. Dert, bu güzel ülkemizi bölmek, buralardan o tarihi hesaplarını kendilerine göre yerine getirmek. Bu devlet içinde başka devlet olamaz.


Kamu yönetimi reformları kesintisiz devam etmiştir, Türkiye'nin son 13 yılı bu açıdan önemlidir. Türkiye'nin sistem reformuyla, yönetici reformunu gerçekleştirmesi gerekiyor diyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için, idari reformlarını zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Mevzuat vardır ama yeri geldi mi onu bir kenara koyun ve çözüm üredin. İradenizi vatandaş için hiç çekinmeyin, kullanın. Sorunlar karşısında ya bir yol bulan ya da yol açan idarecilerle yürümek istiyoruz.

Terör örgütlerine destek veren kamu görevlileri, tespit edilip adalete teslim edilmeli. Müslüman, aynı delikten ikinci defa ısırılmaz. Isırılmayacağız, gereğini yapacağız. Terör örgütünün ve ona destek veren çevrelerin oyunlarını artık çözdük. Bundan sonra diğer yerleşim yerlerinin hiçbirinde, ne tuzaklanmış çukurlarla kapatılmış sokaklar, ne de silah ve bomba depoları, ne de adeta rehin alınmış vatandaşlarımızı görmeyeceğiz. Benim için başarının ölçüsü budur.

Bu arada müzik dinletisi düşünmüştük ama şehitlerimizin uğurlanışı nedeniyle uygun olmayacağını düşündük"

Kaynak: Birgun.net