ZEYNEP KURAY / [email protected]

İmralı heyetinde yer alan HDP Milletvekili İdris Baluken, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki “Dolmabahçe Mutabakatı” polemiğine son noktayı koydu. Baluken, Erdoğan’ın tüm süreçten başından sonuna kadar haberdar olduğunu söyledi.

Konu hakkında Birgün’e konuşan Baluken, Baluken, bu mutabakatın aylar süren tartışmalar, çok yoğun görüşmelerden sonra ortaya çıkan bir ortaklaşmanın metne dökülmüş hali olduğunu vurguladı.

Dolmabahçe’de verilen fotoğraftaki oturma düzenine kadar her şeyin tartışıldığına dikkat çeken Baluken, “Her şey Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bizimle bu görüşmeleri yürüten heyetin tamamen bilgisi dahilindedir. Bugün de yaşanan gelişmeler bizim söylediklerimizin doğru olduğunu ortaya koydu. Kim ne kadar inkar ederse etsin tarihin önünde gerçeklerden kaçmak mümkün olmuyor. O nedenle gerçeklere sırtını dönüp inkarcılık noktasına savrulmak yerine, belki de Türkiye siyasi tarihinin bu en değerli çalışmasını kaldığı yerden devam ettirmek önemlidir” dedi.

‘Dolmabahçe’ye dönülmeli’
Baluken, “İmralı’daki tecridin bir an önce sonlandırılması, eşit ve özgür müzakere koşulları içinde Sayın Öcalan ile yeniden bir tartışma başlatılması ve Dolmabahçe Mutabakatı’nda belirlenen konu başlıkları ile ilgili müzakerelere oturulması gerekiyor” diye konuştu.

‘Master planı’ kapsamında yer alan kentsel dönüşüm, karakol inşaları, şehir merkezlerinin taşınması gibi başlıkları değerlendiren Baluken, bu girişimlerin soruna hiçbir çözüm getirmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: Birgun.net