11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Herkesin kendi ülkesinde en geniş şekilde kendisini özgür hissetmesi gerekir. Verilen bütün düşünceler okunmuştur, görülmüştür, not edilmiştir ve mesajlar da alınmıştır” ifadelerini Cumhurbaşkanlığı sitesinden silindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Büyük İslam Tarihi projesinin tanıtım programında yaptığı konuşmada “Gezi Parkı’na o eseri inşa edeceğiz”demişti. Erdoğan konuşmasında ‘Taksim’deki Gezi Parkı, cesur olunacak konulardan biri, bak bir daha söylüyorum. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım.’ ifadelerini kullanmıştı.

Taraf'ın haberine göre, Erdoğan’ın bu son ‘Gezi’ çıkışından sonra Gezi’de siyasilerin yaptığı açıklamalar tekrar gündeme gelirken Abdullah Gül’ün açıklamalarının da Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinden sildirildiği ortaya çıktı. Abdullah Gül Gezi Direniş’i döneminde gergin havayı yumuşatmayı amaçlayan açıklamalar yapmıştı. Abdullah Gül o dönem yaptığı açıklamalarında Erdoğan’ın aksine daha ılımlı bir söyleme başvurmuştu. Gül ‘İyi niyetli mesajlar alınmıştır’ diyerek Gezi’de eylem yapan insanları anladığı yönünde görüş bildirmişti.

Kaynak: Birgun.net