Haliç Kongre Merkezi'nde "İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü" etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "paralel yapı" ile mücadelelerini anlatarak, "Yalanın envai çeşidi onlarda. Çok ciddi kısmı cezaevinde, bir kısmı kaçtı gitti. İnlerine gireceğiz, girdik, giriyoruz. Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa sonuna kadar gideceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Öz yurdunda parya muamelesi görenler, her alanda biz de varız diyebiliyorsa, sizlerin katkısı var. İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye'deki STK'ların anasıdır. STK olarak ilk öğrenci yurdu inşası, burs, iftar gibi faaliyetleri başlatan vakıf sizlersiniz. 100'ün üzerinde imam hatip okulunu inşa ettirdiniz. Ülkemizin üzerinden silindir gibi geçen dönemlere rağmen yaptılar. Biz hiçbir zaman kendi çocukların rızkından, zamanından çalarak gönül erlerinin hakkını ödeyemeyiz. Yurtlarda, imam hatip okullarında, evlerde şuurlu bir gençlik yetiştirmek için gayret gösteren gizli kahramanları unutmayız. Türkiye'nin cemiyetinin bu kutlu yolda durmadan ilerleyerek gelecekte ümmetin cemiyeti de olacağına inanıyorum. Şu salondaki tablo, bunun işareti, bunun habercisidir.

Dün ülke tarihimiz açısında çok önemli yıldönümünü idrak ettik. Kut'ül Ammare'nin 100'üncü yılını kutladık. Hasta adam olarak ilan edilen, topraklarının paylaşılan abidevi bir zaferdir. Yıllarca bizlere unutturulmaya, hafızalarımızdan silinmeye çalışan bu zafer, ülkemizdeki çarpık tarih anlayışını da gözler önüne sermektedir. Tarih bir milletin sadece hafızası değildir, tarih bir milletin geleceğine ışık tutar, ilham verir, yol gösteren kayıtlardır. Biz tarihimizden ibret almayız, kuvvet alırız. Sonraki yıllarda da basında bu minvalde haberlere rastlanıyor. Aynı şeyi bugün de yapmıyorlar mı? Onlar istedikleri kadar karalasınlar, biz inanıyoruz, güçlüyüz yolumuza aynı bu şekilde devam edeceğiz.

Bölgeyi kendi çıkarları için dizyn etmek isteyenler, 100 yıl sonra aynısını bugün yapıyorlar. Suriye, Irak, güneydoğudaki olaylar için manşetlere, sosyal medyakampanyalarına şahit oluyoruz. 3 yıl önce Gezi olayları sırasında sanki içsavaş yaşanıyormuş gibi gösteren batı yayınları kamp kurmuşlardı. Ülkemizi karalamak için her türlü kampanyayı yaptılar. Şu anda paralel devlet yapılanması bunu yapmıyor mu? Ülkemiz aleyhinde iftira kampanyaları yürütüyorlar. Yalanın envai çeşidi onlarda var. Çok ciddi kısmı cezaevinde, bir kısmı kaçtı gitti. Dedik ya inlerine gireceğiz, girdik, giriyoruz. Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun sonuna kadar gideceğiz."

Kaynak: Birgun.net