Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde dün akşam katıldığı iftarda yaptığı konuşmada, operasyonların “huzur ve sükûn sağlanana kadar süreceğini” söyledi.

Bianet'in haberine göre, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği iftarda, Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Gezi olayları çok yorucuydu”

“Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, ardı ardına yaşadığımız iki genel seçim, Suriye'deki gelişmeler, Rusya ile yaşadığımız uçak krizi gibi sorunlar gerçekten yorucuydu.”

“İnşallah artık bu dönemi yavaş yavaş geride bırakacak ve yeni bir heyecan ve güçle 2023 hedeflerimize doğru süratle ilerleyeceğiz. Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birilerinin halen liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, toplumun ulaşabildikleri her kesimini tahrik ederek, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz.”

“Liseleri, üniversiteleri kaşıyarak…”

“Ama milletimiz bunların gerçek yüzünü gördü. Bölücü terör örgütü ve onun siyasi destekçileri bölgede sokağa çıkamaz hale geldiler. Teröre destek veren kim varsa hepsi de milletimizin tepkisine maruz kalıyor.”

“Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birilerinin, hala liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, toplumun ulaşabildikleri her kesimini tahrik ederek yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz ama milletimiz artık bunların gerçek yüzünü gördü.”

“Operasyonlar sürecek”

“Ekranları başında izleyen tüm vatandaşlarıma ve dünyaya sesleniyorum. Terörle mücadelemiz, bu operasyonlarımız huzur, sükûn sağlanmadıkça durmayacaktır; bunu herkes böyle bilsin.”

“Milletimiz evlatlarının kanı, canı, fedakarlığı pahasına elde ettiği huzur ve güven ortamını 3-5 çapulcunun heba etmesine izin vermeyecektir. Birileri çakallara meydan okuyor. Buyursun çakallara meydan okuyanlar, hamdolsun bizim şehirlerimizde çakallar yok, dağlara çıksınlar orada çakalları kovalasınlar.”

“Aksi tavır içine giren, kötülük için çalışıyor”

“Onların yeri orası Türkiye'nin artık yeni gezilere, yeni paralel yapılanmalara, yeni kalkışmalara değil; istikrar içinde büyümeye, üretmeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Çevremizde sırtlanlar, üzerimizde akbabalar dolaşırken biz kendi aramızda kavgaya tutuşamayız.”

“Her kim ki aksi bir tavır içine girerse; işte o bu milletin, ülkenin, bu devletin kötülüğü için çalışıyor demektir.”

Mültecilere 6 yılda 10 milyar dolar

Erdoğan, mültecilere 6 yılda 10 milyar dolar harcama yaptıklarını söyledi:

“Eksildi mi? Eksilmedi. Keşke daha iyi, daha güzel hizmetler verebilsek. Çadırlarda değil, hepsini konteynerlerde yaşatsak. Bunu başarsak ve bunlar bize kaybettirmeyecek, kazandıracak.

Kaynak: Birgun.net