Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden bugüne kadar süreci değerlendirirken "Batı ülkelerin tamamı demokratik rejimlerdir. Şu ana kadar Batı'dan hiçbir temsilci ziyaretimize gelmedi. Fakat Belçika'da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gidildiğini biliyoruz. Bazı ülkeler Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'ndaki konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye 15 Temmuz akşamı tarihinin en hain, en alçak darbe girişimine maruz kalmıştır. Şüphesiz her darbe girişimi kötüdür. Ama 15 Temmuz doğrudan milleti hedef alması sebebiyle herpsinden kötü olması itibarıyla hafızalarımıza kazınmıştır. Darbe girişimi gecesinde bombalanan dört yer var. TBMM'de başbakanların kullandığı makam odası ve bahçe bombalanmış ve ateş altına alınmıştır. Bu iki kurumun özelliği doğrudan milletin oyuyla iş başına gelenlerin makamları olmasıdır. Dünya otoriter, demokratik bir rejimlerle yönetilen bir yapı içerisindedir ağırlıkta. Batı ülkelerin tamamı demokratik rejimlerdir. Sadece Fransa'nın yarı başkanlık sistemini bir kenara koyarsak hepsi demokratik sistemlerdir. Şu ana kadar Batı'dan hiçbir temsilci ziyaretimize gelmedi. Fakat Belçika'da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gidildiğini biliyoruz. Bazı ülkeler Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir.

"Ben askeri darbe ile iş başına gelmiş bir lider değilim. Türkiye'de özellikle bu işin ekonomide en güvenilir ülkelerden birisi olduğunu sizler gördünüz. Bu darbe girişiminin arkasında da Türkiye'nin bu yükselişini hazmedemeyenlerin olduğunu biliyoruz. Bu olay içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir.

"Dışarıdaki ve içerideki bu darbenin aktörleri bu milletin kendisini hesap edemediler. Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceğini hissedemediler. Bir bayan kardeşimin başı koparak oranın çatısından onu aldık. Bu darbe hareketini yapanlar acaba hangi vicdanla bunu yaptılar? Hangi insani anlayış uçaktan kendi halkına bombalar yağdırarak bu vahşeti işleyebilir? 238 şehit verdik şu ana kadar. 2200'e yakın hastanelerde yaralılarımız var.

"Telefonda konuşurken sanki kolunu kaybeden Sabri'ye hiçbir şey olmamış. 'Bana Reis'im sen iyi misin' diye soruyor. Bu inanç oldukça bu millete darbeler hiçbir şey yapamayacaktır. Bir albayımız da vücuduna 7 mermi almış ama hâlâ bizi düşünüyor. 'Bu FETÖ'nün takımına karşı aman dikkatli olalım' diyor. Biz kendisine sen kendine dikkat et nasihatında bulunduk"

Kaynak: Birgun.net