Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TBMM'de dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'nda ikinci kez kavga çıkmasıyla ilgili olarak, "Bu görüntüler TBMM’ye yakışan görüntüler değil ama hiç kimse şunu zannetmesin, 'Bu görüntüler ortaya çıkar, biz geri adım attırırız' diye düşünmesin" dedi. Kurtulmuş, "Bu görüntü ayrı bir şey, hakikaten Meclis siyasetin merkezidir. Orada her fikirden insanlar bulunabilir ama kimse Meclis’in bu kötü görüntülere mahkum etme hakkı yoktur. Birileri orada gürültü çıkarıp kaba kuvvet yapacağız, biz de dokunulmazlık dosyalarını rafa kaldıracağız. Türkiye, dokunulmazlık dosyaları sürecinden kahir ekseriyetle memnundur" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu, AKP Genel Başkanı'nın il ve ilçe başkanı atama yetkisinin MKYK'ya devredilmesinin ardından ilk kez toplandı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

Birimlerimiz büyük bir koordinasyon içine çalışıyor. Saldırıların failleri ve arkasındakilerin tespiti için çalışmalar sürüyor. Saldırılar ile ilgili bilgiler kesinleştikten sonra veriliyor.

1 Mayısta 140 etkinliğe yaklaşık 180 bin kişi katıldı. Genel olarak sukunet içerisinde geçti. Barış içinde yapılan kutlamalardan dolayı katılımcılara teşekkür ediyorum.

"Terör saldırılarının milletimize zarar veremez noktaya gelebilmesi için gece gündüz çalışıyoruz." Ocak ayından bu yana 85 önemli olay önlendi. Bunların 49 canlı bomba ve bombalı eylem.

Mahalle ve çarşı bekçilerinin alınması, köy korucularının ilave alımın yapılması konusunda sunumlar yapıldı. Mühimmat konusunda ileri tekniklerde mühimmatların alınması görüşüldü.

Türkiye kimseden yardım almadan kendi sınırlarını koruyabilecek durumdadır.

Kurtulmuş açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte o soru ve cevaplar:Dokunulmazlıklarla ilgili yine kavga çıktı. Geri çekilmesi söz konusu mu?

Bu görüntüler TBMM’ye yakışan görüntüler değil ama hiç kimse şunu zannetmesin, “Bu görüntüler ortaya çıkar, biz geri adım attırırız” diye düşünmesin. Bu görüntü ayrı bir şey, hakikaten Meclis siyasetin merkezidir. Orada her fikirden insanlar bulunabilir ama kimse Meclis’in bu kötü görüntülere mahkum etme hakkı yoktur. Birileri orada gürültü çıkarıp kaba kuvvet yapacağız, biz de dokunulmazlık dosyalarını rafa kaldıracağız. Türkiye, dokunulmazlık dosyaları sürecinden kahir ekseriyetle memnundur.

Türkiye ve AB ilişkileri, vize muafiyeti

64. Hükümet göreve başladığında bu hükümet reform hükümeti demiştik. Bu hükümet seçim vaatlerinin yüzde 100'ünü, reform vaatlerinin de yüzde 80'ini gerçekleştirdi. Hükümetin parlamentoyu da mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde samimi bir gayret sarf ediyoruz. Bunun, Avrupa'daki samimi siyasetçiler tarafından da görüleceğini düşünüyorum. Türkiye'ye karşı soğuk ilişkiler içerisinde olan, Türkiye'ye "Ağzıyla kuş tutsa yaranamaz" gözüyle bakan siyasetçiler de olabilir. Onların taleplerine, mazeret bulma gayretlerine cevap yetiştiremeyiz, böyle bir sorumluluğumuz da yok. Gerekli yönetmelik düzenlemelerini süratle gerçekleştiriyoruz. Bu çabalarımızın karşısında hiç kimsenin mazeret göstermemesini umuyoruz.

Geçen hafta Bakanlar Kurulu’nda Kilis’e yönelik ek tedbir paketi hazırlanacak diye. Yeni çalışmalar var mı?

Kilis de gündeme geldi. Konu hassasiyetle takip ediliyor. Önlemler gözden geçiriliyor. Özellikle önden gözetleme için bir takım adımlar atılıyor. Kilis’te mesela çok detay bir çalışma, beş kişilik bir heyet geçen pazartesiden itibaren yer aldı. Kamu diplomasisi olarak neler yapılabileceği, endişelerin nasıl giderileceği, yerel ve uluslararası medya kuruluşlarıyla ne gibi adımlar atılabileceğini konuştular.

Kaynak: Birgun.net