Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Arena'da Medipol Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet törenlerine katıldı.

Erdoğan, konuşmasında Almanya'nın "soykırım" kararına değindi. Merkel'e tepki gösteren Erdoğan, "Ey Almanya ya sen ne yapmak istiyorsun? Senin derdin ne? Bana da 'Elimden geleni yapacağım' diyor. Senin elinden gelen oylamaya katılamamak mı? Dürüst bir duruşun olsa ikinci ret oy senin olurdu, ben de seni alkışlardım. Dürüst değiller, samimi değiller. Bunların aldığı bu kararın kıymeti harbiyesi yok. Tek isteğim şudur sizden: Biz tarihimizle övündük, biz tarihimizin sorgulanması Alman parlamentosuna bırakacak kadar aşağılık değiliz" dedi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Alman parlamentosunda yapılanları görüyorsunuz. Almanya'daki Türk evlatlarına yalan bir tarihi öğretmenin adımlarını atıyorlar. Bu skandalın başını çeken kim? O ili söylemeyeceğim, kökeni itibariyle buralı. Ben ona Türk diyemem. Çünkü bu milletin kanının damarlarında olduğu bir insan, bu milleti sözde Ermeni soykırımı ile suçlayamaz.

Biz arşivlerimizi açtığımız halde; tüm dünyaya sesleniyorum, eğer kendinize güveniyorsanız, zerre kadar bilgiye, belgeye saygınız varsa biz arşivlerimizi açtık. Sizin de varsa açın. Gelin tarihçileri, arkeologları görevlendirelim. Biz çıkacak sonuca razıyız, hodrimeydan. Bunu başbakan olduğum günden beri söylüyorum."

AKADEMİSYENLERİ HEDEF GÖSTERDİ

Sol'un haberine göre, Erdoğan konuşmasında akademisyenleri de hedef gösterdi. "Üniversitelelerimizdeki 150 bin öğretim elemanı içinde kendi milletine söverek yükselmek isteyen 3-5 bin kişi olduğunu biliyoruz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz gerçek akademisyenleri tenzih ederek bu mankurtları bir kez daha kınıyorum. Hocalarımız her şeyimizdir. Biz onlara saygı duymaz da kime duyarız? Ben bu güruhun üniversitelerimizden temizleneceğine inanıyorum. Bu densizliklerle akademi dünyasına zarar verdiklerini biliyoruz."

Kaynak: Birgun.net