Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 20. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ekvador'da 750 milyon dolarlık liman anlaşmasını imzaladık. Karşılıklı yatırımlarımızın artması ve çeşitli konularda hemfikir olmamız mutlu ediyor. Bölge ile olan ticaretimizin süratle artması bu ülkelerle hemfikir olduğumuzu görmekten de ayrıca memnuniyet duyuyorum. Senegal Devlet Başkanı ile bir çalışma kahvaltısı yaptık. Karşılıklı olarak Senegal'de müteaahit firmalarımız ne gibi yeni bir proje geliştirebilir bunları tartıştık.

Oturduğu yerde kimse netice alamaz, biz 13-14 yılda bunları yaptık. Birileri Türkiye'yi ısrarla kendi içine kapatmaya, kendi iç meselelerine gömmeye çalışıyor. Türkiye ne zamana atağa kalksa hep aynı oyun sahneye konmuştur. 2023 hedeflerine yürüyen Türkiye'nin ayağına yine aynı çelme takılmaya çalışılıyor.

"5 vakit okunan ezanları susturamayacaklar"

Bir kez daha söylüyorum, başaramayacaklar. Milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar. Minarelerden günde 5 vakit okunan ezanları susturamayacaklar. 79 milyon vatandaşlarımızla sınırlarımız dışında da olsa gönlü bizimle olan kardeşlerimizle tek vatan, tek bayrak, tek millet demeye devam edeceğiz. Tükiye yüz milyonlarca masum, mazlum mü'min için başarının adıdır. Sorumluluğumuz çok büyük. Eğer biz bu ülkeyi sağlam tutmazsak kardeşlerimize yardım eli uzatamayız.

Allah'ın izniyle bin yıldır sayısız şehit ve gazinin fedakârlığı ile bugünlere gelen bu ülkeyi bizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde teslim edeceğiz. Bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa girenler var oldukça Allah'ın izniyle bu milleti kimse bölemez, bu devleti kimse yıkamaz.

"Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek"

Kardeşlerim; Türkiye 2023 hedeflerine doğru olan kutlu yürüyüşü ve terörle mücadelesini kararlılıkla devam ettirecektir. Birileri bizim bu yükü omuzlayamayacağımızı sanıyor ama yanılıyor. Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'nin henüz temellerini atma aşamasında olabiliriz ama Allah'a şükür sağlamız.

Kaynak: Birgun.net