AKP'nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle Genel Merkez önünde düzenlenen törene, AKP'nin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferansla seslendi. Erdoğan, "Artık hiçbirimiz 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. AKP de böyle davranamaz" dedi.

AKP'nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle Genel Merkez önünde düzenlenen törene, AKP'nin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan video konferansla seslendi. Erdoğan, hukuki olarak partiyle bağı kesilse de gönül bağının devam ettiğini vurguladı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İçeride ve dışarıda önümüzde çıkan, çıkartılan tüm engellerin üstesinden birer birer gelerek hizmetler, yatırımlarla, eserlerle ülkemizi donattık. Milletimiz de bize sahip çıktı."

"15 Temmuz’da ülke tarihimizin en sinsi tehdidiyle karşı karşıya kaldık."

"7 Ağustos'ta Yenikapı'da bir araya gelen siyasi parti genel başkanları ve vatandaşlarımız, ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışı olmuştur. Bu yeni kapıya sonuna kadar sahip çıkacağına inanıyorum."

"Milletimize bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur."

"Hangi partiye oy vermiş olursa olsun..."

"Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz'dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır."

"Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta Cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum."

"Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir. AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye, İstiklâl Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur."

Kaynak: Birgun.net