Türkiye’nin unutulmaz dizi müziklerine ve çok sayıda albüme imza atan Erdal Güney, 6 Nisan’da Kadıköy Sahne’de sevenleriyle buluşacak.

Yorumcu, besteci ve akademisyen Erdal Güney, bu kez sevenleriyle Kadıköy Sahne’de buluşuyor. 6 Nisan Çarşamba günü saat 21:00’de başlayacak olan konserde Güney, "Güney Türküleri", "Yakımlar", "Köprüler", "AşKiya", "Unutulmayanlar", "Yemin", "Hatırla Sevgili", "Elveda Rumeli", "Asi Ruh", "Bir Kıyıdan" ve "Perihel" adlı albümlerinden, film ve dizi filmler için yaptığı bestelerinden ve popüler şarkılarından bir seçki sunacak.

ERDAL GÜNEY

1990’lı yıllarda müzik çalışmalarına başlayan, Fransa ve Almanya’da çeşitli kurumlarda dersler veren Güney, 1997'den günümüze; Güney Türküleri, Yakımlar, Köprüler (enstrümantal karma albüm), Aşkiya, Unutulmayanlar (saundtrack), Hatırla Sevgili (saundtrack), Yemin (saundtrack), Asi Ruh (saundtrack), Elveda Rumeli (saundtrack), Bir Kıyıdan, Perihel (enstrümantal) adlı solo ve karma albüm çalışmalarını yaptı.

Güney’in müziklerini hazırladığı çalışmalar arasında Unutulmayanlar, Gitmek, Denizden Gelen, Divanyolu, Kutsal Bir Gün ve Benimle Oynar Mısın sinema filmleri, İlk Göz Ağrısı, Hatırla Sevgili, Elveda Rumeli, Dicle, Yemin, Bu Kalp Seni Unutur mu, Balkan Düğünü adlı televizyon dizileri, Türkiyenin Ruhu - Cemil Meriç, Asi Ruh, Sesim Rüzgara, Balkanların Kalbindeki Sahne, Gökyüzüne Sunulan Gerdalık - Mahya, Perde adlı belgesel filmler yer alıyor.

Halen Taşeli Platosu üzerine alan çalışmasına dayalı müzik incelemesi yapan Güney, aynı zamanda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema TV bölümünde film müziği dersleri veriyor.

Kaynak: Birgun.net