Liseli öğrenciler, İstanbul Ümraniye’deki Huzur Lokantası’nda okul harçlığını çıkarmak için çalışırken iş cinayeti sonucu yaşamını yitiren arkadaşları Ercan Tuğlu (17) için, dün adalet talebiyle eylemdeydi.

Ercan Tuğlu’nun trafik kazası geçirdiği yerde yapılan eylemde, Ümraniye Gençlik Muhalefeti üyesi öğrenciler adına konuşan İlayda Hazal Akça, Ercan Tuğlu’nun 20 Mart’ta geçirdiği kazanın ardından dokuz gün yoğun bakımda kaldığını, ancak yaşam mücadelesini kaybettiğini hatırlattı.

'KAZA DEĞİL CİNAYET!'

Tuğlu’nun 3 yıldır lokantada sigortasız şekilde komi olarak çalıştığını, ancak işlerin yetişmediği durumlarda motorla servise gönderildiğini belirten Akça, “Yine bir pazar günü çalışırken hiçbir güvenlik önleminin olmadığı motorla çıktığı yoldan geri dönemedi. Biliyoruz, Ercan okul harçlığını çıkarmak için çalışmak zorunda kalan, adına ‘iş kazası’ denilerek ölüme mahkûm bırakılan ilk ve tek çocuk değil. Biliyoruz; Soma’da, Ermenek’te, inşaatta çalışırken kaybettiklerimiz gibi, Ercan’ı da yaşam kavgası verirken iş cinayetinde kaybettik” dedi.

'YANLARINA KALMAYACAK'

‘Huzur Lokantası patronunun daha fazla kazanmak için 17 yaşındaki Ercan’ı ehliyetsiz ve güvenliksiz şekilde dışarı siparişe her gönderdiğinde onu ölüme gönderdiğini’ vurgulayan Akça, “Ercan, halkın parasına göz dikenlerin, onları ayakkabı kutularında saklayanların utanmazlıklarıyla yönettikleri ülkede hayata gözlerini yumdu. Bu düzende onların çocukları gemicikler alırken, bizim çocuklarımız onların hırsı uğruna her gün ölümle yüz yüze gelerek çalışmak zorunda bırakılıyor. Ama sanmasınlar ki bu iş cinayeti yanlarına kâr kalacak. Ercan’ın hesabını tüm sorumlulardan soracağız. Onun hayallerindeki ülkeyi kurma mücadelesini sıra arkadaşları olarak sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net