Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde ekonomik sıkıntılardan dolayı maaşları yarıya düşürülen kamu çalışanlarının iş bırakma eylemi devam ediyor. İş bırakma eylemi başlatan sağlık çalışanları, öğretmen ve polislere imamlar destek verdi.

Bölgesel Kürt Yönetimi, petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı yaşanan ekonomik sıkıntıyı sebep göstererek Peşmerge ve bazı güvenlik güçleri hariç, bütün kamu çalışanlarının maaşlarının yarıya düşürmüştü.

Erbil’de bulunan bir grup din adamı, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Erbil’deki Sewaf Camii'si önünde toplanan din adamları, konuyla ilgili ortak bildiriyi okudu.

Basın mensuplarına konuşan Mahmut Fakyeh adlı din adamı, Kürt hükümetinin memurların maaşı ile ilgili aldığı kararı haksız bulduklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Süleymaniye’de şehrinde; öğretmenler, sağlık personeli, yargı çalışanları ve polis memurları işi bırakma eylemi başlatmıştı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Fakyeh:” Biz toplumun yoksul ve fakir kesiminin yanında yer alarak hükümetin aldığı kararları desteklemediğimizi belirtmek için burada bulunuyoruz. Her gün insanlarımız ya denizlerde boğulmaktadır veyahut sıkıntılardan kurtulmak için kendi canlarına kıymaktadır. Boşanma oranlarının arttığını gözlemliyoruz. Hükümetin kamu çalışanlarının maaşı ile ilgili aldığı kararlarda düzeltilmeye gidilmezse, toplumsal bir kırılmanın yaşanacağından kimsenin şüphesi olmasın. Biz imam ve hatipler olarak barışçıl bir şekilde gösterilen her türlü tepki ve boykot eylemi destekliyoruz.” ifadeleri kullandı.

Kaynak: Birgun.net