Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı evlerde yaşayan çocuklara cinsel istismarda bulunan Muharrem B.'yi tanıyanlar yaşananlara şaşırmadıklarını belirtti.

BBC'den Selin Girit'in haberinin ilgili bölümü şöyle:

Muharrem B.'yi tanıyan birileriyle konuşmak niyetiyle sanığın annesinin yaşadığı, kendisinin de sık sık ziyaret ettiği söylenen köyüne gidiyoruz.
Burada Muharrem B.'nin iki köylüsüyle konuşma fırsatı buluyoruz. Onlar da isimlerini gizli tutmamızı rica ediyorlar.
Köylülerin ikisi de, ayrı ayrı yaptığımız konuşmalarda, Muharrem B.'nin buradaki evine geçen yıl aşağı yukarı her hafta sonu aynı 8-10 çocukla birlikte geldiğini, bu çocukların yaşlarının 14-15 olduğunu ifade ediyorlar.

Köylüler, Muharrem B.'nin ve çocukların davranışlarında herhangi bir tuhaflık ya da rahatsızlık verici bir durum görmediklerini söylüyorlar.
Köylülerden biri ayrıca, Muharrem B.'nin 2002 yılında Diyarbakır'da çalıştığını, o dönemde de Diyarbakır'dan 4-5 çocukla birlikte köye geldiğini; ayrıca Muharrem B.'nin İstanbul'da yaşadığı dönemde Fatih'teki evine kalmak için gitmek istediği bir kez de, evde 5-6 çocuğun olduğunun kendisine söylendiğini ve 'yatacak yer bulamayız' diyerek başka bir evde kaldığını ifade ediyor.

Bu köylü, "Kimsenin ölse gitse aklına gelmez. Millete namaz kıldırırdı bu adam. Çocuklara bakardı, yedirirdi, içirirdi, araları iyiydi. Çocuklar ondan korkuyordu gibi hissetmiyorduk hiç. Benim oğlum da gelirdi yanına, bilsem kendi oğlumu salar mıydım?" diye konuşuyor.

Köylü, Muharrem B. yüzünden kendilerine tepki gösterilmesinden de dertli:"Benim kabahatim ne? Bir kişi suç işlediyse bütün köyün ne kabahati var? Bize 'Allah belanızı versin,' diyorlar köyümüzün adını söyleyince."

Kaynak: Birgun.net