Karaman'da 45 çocuğa cinsel istismar skandalıyla bilinen ve Karaman, Çorum, Rize, Marmaris gibi yerlerde bu olayların odağında bulunan Ensar Vakfı'nın, çeşitli illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleriyle ortak düzenlediği projeler devam ediyor. Ensar Vakfı son olarak da Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'yle "İyiliği anlat" kompozisyon yarışması düzenledi.

Sol'da yer alan habere göre; Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Trabzon Şubesi'nin birlikte düzenlediği, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "İyiliği anlat" kompozisyon yarışmasının duyuruları okullara asıldı. Afişlerin altında "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenine başvurmayı unutma" ibaresi dikkat çekti.

"ENSAR VAKFI KAMU VİCDANINDA AKLANMADI"
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı'nın ortak projesine tepki gösteren Eğitim İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, "Çocuk istismarının araştırılmasının TBMM’de AKP oylarıyla reddedilmesinin ardından Ensar Vakfı'nın kamu vicdanında aklanmadığı herkesçe bilinmektedir. Böyle bir süreç yaşanırken Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü hangi düşüncelerle bu vakfın düzenlediği yarışmaya onay vermiştir?" dedi.

"ENSAR VAKFI NEDEN ŞİRİN GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR?"
Çocuk istismarıyla gündeme gelen vakfın toplum nezdinde şirin gösterilmeye çalışıldığını vurgulayan Tamer Özlü, şunları söyledi:

"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına izin vermeyen zihniyet Ensar Vakfı'nın 'İyiliği anlat' kompozisyon yarışmasına hangi pedagojik ilkelerle izin vermiştir. Her nasıl uygulama yapılırsa yapılsın kamuoyu gerçekleri bilmektedir. Trabzon Valiliğini ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü uyarıyoruz. Ensar Vakfı'nın düzenlediği kompozisyon yarışması derhal iptal edilmelidir. Geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bu konuda Ensar Vakfı, Trabzon Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı uygulamaları Eğitim-İş Trabzon şubesinin hassasiyetle takip edeceği bilinmelidir."

Kaynak: Birgun.net