CAN UĞUR / [email protected]
@canugur1987

Karaman’da çocuklara yönelik taciz olayının ardından neredeyse hergün yeni bir skandal ile adını duyduğumuz Ensar Vakfı’na Bakanlık sahip çıkmaya devam ediyor. 10 çocuğa tecavüz ettiği için 508 yıl hapis cezasına çarptırılan Karaman Ensar Vakfı çalışan Muharrem Büyüktürk hakkında dün çıkan karar tartışılmaya devam ederken yeni bir skandal ortaya çıktı.

Çocuk tecavüzleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı’nın Trabzon şubesi çocuklar için şiir yarışması düzenlerken yarışmanın onayı Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki ilkokul ve ortaokullara gönderilen resmi yazıda Ensar Vakfı’nca düzenlenen ‘İyiliği Anlat’ konulu şiir yarışmasının duyurusu yapıldı. Nisan ayının başında okullara gönderilen duyuruda Ensar Vakfı’nın şiir yarışması için gönderilecek şiirlerin 20 Mayıs gününe kadar ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilmesi talep edildi.

İLİŞKİLERİ GÖRÜLMEDİ
Karaman’da Ensar Vakfı’na ait evlerde kalan 10 çocuğa yönelik tecavüzü ortaya çıkarmamızın ardından önceki gün tecavüzcü Muharrem Büyüktürk hakkında 508 yıl hapis cezası verildi. Verilen ceza ise kamuoyunu tatmin etmedi. Ensar Vakfı’na ait evlerde gerçekleşen tecavüzlere ve Muharrem Büyüktürk’ün Ensar Vakfı’nın sorumlusu olduğunu söylemesine rağmen vakfa ilişkin herhangi bir soruşturma açılmadı. Hükümete yakın isimlerin içerisinde yer aldığı Ensar Vakfı’nın hükümetin çıkar ilişkileri açısından kilit önemde olduğu bilinirken skandalın ortaya çıkmasının ardından hükümet yetkililerinin ‘Vakfa siper olması’ ise bu durumu doğruladı.

Öte yandan BirGün gazetesi dün hazırladığı interaktif harita ile Ensar Vakfı ile hükümetin ilişkilerini isim ve kurumları da ekleyerek gözler önüne sermişti.

Kaynak: Birgun.net