BURCU CANSU
[email protected]

Son olarak bugün Arhavi ilçe Kaymakamlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Ensar Vakfı’nın etkinliğine öğrenci taşınması talimatı verildi. Tüm dünyanın tepkisini çeken 45 çocuğa tecavüz skandalına rağmen Ensar Vakfı ile işbirliği ile yapılan etkinliğin konuğu okul öncesi ve ilk okulda dini eğitim isteyen Yeni Akit Yazarı Ali Erkan Kavaklı.

Arhavi Kaymakamlığı’nın Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tartışma yaratacak bir talimat gönderdiği ortaya çıktı. Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın’ın onay imzasının bulunduğu evrak, Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yılmaz’a gönderildi. BirGün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberiyle tüm dünyanın tepkisini çeken Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde yaşanan tecavüz rezaletine kulak tıkayan Kaymakamlık, Ensar Vakfı’nın konferansına ortaokul ve lise öğrencisi taşınması talimatı verdi. AKP Hükümeti’ne yakınlığı ile bilinen Yeni Akit Yazarı Ali Erkan Kavaklı’nın konferansı bugün Arhavi Bayraktar Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşecek.

Spor Bakanlığı destekli talimat

Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden talimat yazısından şu ifadelere yer verildi: “Ensar Vakfı Arhavi Şubesi’nin 16 Mart tarihli yazısı gereği; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca desteklenen ve Ensar Vakfı Arhavi Şubesince yürütülen ‘İmkansızlıklar İmkan Olsun’ projesi kapsamında, yazar Ali Erkan Kavaklı’nın Arhavi Bayraktar Kültür Merkezi salonunda aşağıdaki takvim doğrultusunda ilçemiz öğrencilerine ve halka ayrı ayrı bir dizi konferans verilmesi talep edilmektedir.
‘Kararlığın Adı: Çanakkale adını verdiğimiz konferanslarımız, tarihli içerikli başarı ve motivasyon eğitimi içermektedir. Konuyla ilgili olarak;

1-Konferans halka yönelik kısmının duyurulması için pankart asıp, afiş ve el ilanı dağıtmak,

2-Sesli duyuru yapmak,

3-Öğrencilere yönelik programların ilçemizdeki 8 ve 12’inci sınıf öğrencilerine yönelik Kültür Merkezi Salonunda yapılması uygun görülmektedir.

Saat 10.00’da ortaokul öğrencilerine yönelik, Saat 14.00’da lise öğrencilerine yönelik, saat 19.00’da halka yönelik Bayraktar Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.”

Ali Erkan Kavaklı Kimdir?

Eğitimci ve Yazar kimliği ile tanınan Ali Erkan Kavaklı, Yeni Akit Gazetesi yazarıdır. Ensar Vakfı’nın etkinliklerinde sık sık konferans veren Kavaklı dinci-gerici eğitimi öven açıklamaları bulunuyor. 2014 yılında Kayseri’de Ensar Vakfı’nın konferansında konuşan Kavaklı, “Avrupa ülkelerinde ana okullarının kilisenin bitişiğindedir. Avrupa’da 3 yaşından itibaren çocukların kilisenin eğitiminden geçiyor” diyerek, Türkiye’de son yıllardaki en önemli ve en iyi gelişmenin ilkokuldan itibaren okullara din derslerinin konulmasının ve Kur’an-ı Kerim ile siyer derslerinin okullarda yer almasının olduğunu kaydetti.
Çocukların camiye götürülmesinin ve camilerde çocukların kendilerini rahat hissetmelerinin sağlanmasını gerektiğini söyleyen Kavaklı, “Camiye gelen çocukların hiçbir şekilde ne imam tarafından ne de cemaat tarafından tepkiyle karşılanmamalıdır. Bu tür davranışlar çocukların cami sevgisinden mahrum kalmalarına sebep olur” dedi.

Kaynak: Birgun.net