BURCU CANSU / [email protected]

Karaman’da 45 çocupa yönelik tecavüzün yaşandığı evlerinde sahibi olan Ensar Vakfı ile ilgili Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Lisesi'nde iki öğrencinin müdür yardımcıları tarafından ikna odalarına alındığı ortaya çıktı.

Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüz skandalından iki gün sonra İstanbul'un Kartal ilçesine bağlı Esentepe'de bulunan lisede vakıftan bir görevli ''Değerler eğitimi’’ sempozyumu adı altında sunum yaptı. Okulda görev yapan Eğitim Sen üyesi öğretmenler sunuma itiraz ettiklerini kaydederek, "İtiraz ettiğimiz için Ensar Vakfı yerine TÜRGEV'e yakınlığı ile bilinen İGETEV Vakfı’ndan biri çağrıldı. Ha TÜRGEV ha Ensar ha Süleymaniye Vakfı, gelenlerin söyledikleri aynı şeyler..." dedi.

Değerler değil dini eğitim

Öğretmenler okulda yaşananları BirGün’e şöyle anlattı:

"Ensar Vakfı'nın seminerine Eğitim Sen'li hiçbir öğretmenin sınıfı çağrılmadığı için bunu daha sonra öğrencilerden öğrendik. 15 gün sonra tekrar Ensar Vakfı'ndan okula gelinerek, 'Değerler eğitimi kapsamında programımız var bunu uyguluyoruz' denildiğinde okul idaresi ile görüştük. Bundan rahatsız olduğumuzu belirterek bu süreçte Ensar Vakfı’ndan uzak durulması gerekirken neden sürekli birlikte hareket edildiğini, neden sürekli İslami referanslı insanlarla bu işin yürütüldüğünü sorduk. Evrensel değerler hiç anlatılmadığı için tepki gösterdik. Bunun üzerine idare Ensar Vakfı'ndan kimsenin çağrılmayacağı bildirdi.

Tecavüzden bahsetmediniz

İki gün sonra ise yine bir seminer olacağını öğrendik. Bu sefer de TÜRGEV ile bağlantısı olduğunu duyduğumuz İGETEV Vakfı'ndan bir kadın geldi. Konuşmacının Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçiş yapan bir kadın olduğu aktarıldı. Son derece yetersiz ve niteliksiz bir konuşma yapılarak, öğrencilere güya ergenlik çağı ile ilgili bilgi verildi. Okulun üç rehberlik öğretmeni var. Onlar çok güzel eğitim verebilirken, idare okuldaki görevli öğretmenleri tercih etmedi..."

Konuşma bittikten sonra bir öğrencinin, ''T'den bahsetmediniz'’ dediği konuşmacının, ''Hangi T?'' sorusuna öğrencinin ‘'Ensar Vakfı'nda yaşanan tecavüzden" karşılığını verdiği bildirildi. Sempozyuma katılan öğrencilerin alkışlarla protestoya destek verdiği de öğrenildi.

Bu protestonun ardından seminere katılmayan bir öğrenci ile tecavüz sorusunu soran öğrencininin görüşmeye çağrıldığı belirtilerek şöyle denildi:

''Önce müdür bir konuşma yaptı. Sonrasında da iki öğrenci ikna odasına alınarak 45 dakika konuşuldu. Bakan Sema Ramazanoğlu'nun da ifade ettiği gibi 'Bir olay nedeniyle Ensar Vakfı'nı suçlamanın doğru olmadığı' belirtilmiş. Öğrencilere neden Ensar Vakfı'na tepki duydukları sorulmuş. Anladığımız kadarıyla öğrenciler ikna edilmeye çalışılıyor."

Öğrencilerden imza kampanyası

Velilerin okula gelmesi ve yaşananlara müdahil olması için imza kampanyası başlatan öğrenciler, "Bütün sınıflardan imzaları topladık. Müdür neredeyse durum unutulsun diye bir hafta okula gelmedi. Müdür Yardımcılarına imzaları teslim ettik. ​Değerler eğitiminin okulda sadece dini öğretilerle değil, ailelerden alınması gerektiğini anlattık. Vakıf temsilcisi gelmesi zorunlu ise bizlere sorulup karar verilmesi gerektiğini söyledik. Dilekçeleri ne yaptıklarını da öğreneceğiz. Hiçbir şey olmamış gibi yaşananların üzerini örtmeye çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Birgun.net