BirGün ANKARA

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e ait yurtlarda çocuklara tecavüz edildiğinin ortaya çıkması ardından kurulan Meclis Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu’na AKP’nin verdiği isimler ‘Ensar destekçisi’ çıktı.
İleri Haber’den Meryem Yıldırım’ın haberine göre, Komisyon Başkanlığına Ensar Vakfı’nın çalışmalarını destekleyen, Bartın’daki faaliyetlerine büyük destek veren ve ‘takdir eden’ AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç seçildi. Ayrıca komisyona başkanvekili olarak seçilen AKP İstanbul Milletvekili Av. Fatma Benli de vakfın Kastamonudaki çalışmalarını destekleyen bir başka isim. Yine komisyon sözcüsü olarak seçilen AKP İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Ensar Vakfı’nın destekçileri arasında.



‘Dava bittikten sonra!’
Komisyon üyesi CHP Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu tabloyu BirGün’e değerlendirdi:
“Komisyonu ite kaka kurdurduk. Çocuk istismarının artık siyaset dışı bir sorun olarak görülüp samimi bir irade gösterilmesi gerekir. Bugüne kadar geçen süreç ve AKP’nin yaptıkları, söyledikleri bu samimiyeti sergilemeyeceklerini gösteriyor. Ensar Vakfı ve KAİMDER’in sanık sandalyesinde oturması gerekirken bir takım müdahalelerle vakıfları mağdur gibi gösterip davayı bitirdiler. Araştırma komisyonunu da davayı bitirdikten sonra göreve başlattılar. Bundan sonra kimlerle görüşeceğiz, kimleri dinleyeceğiz bunların belirlenme süreci var. Bunu da açıkçası başkanın inisiyatifine bırakma niyetinde değiliz. Bugüne kadar yapılanları düşündüğümüzde iyi niyet beklemiyoruz. Bu komisyonu gerçek anlamda çalıştırmak elimizden geleni yapacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur.”

Kurda kuzu emanet ediliyor
“Başkan, Başkanvekili, Sözcü hepsi Ensar Vakfı’nı desteklediğini ifade etmiş milletvekilleri... Komisyonun kurulma sürecinde Karaman’ın çok büyük bir etkisi var. Çıkış noktası diyebiliriz. Kamuoyunda yarattığı rahatsızlık nedeniyle bu komisyon kuruldu. Ensar vakfına açık açık destek olduğunu beyan eden Ensar vakfını bu olayda koruyan, çocuklardan çok vakıfla ilgili açıklamalar yapan insanların seçilmesi maalesef kurda kuzu emanet etmek gibi bir durum. Bu süreçte kimlerle çalışacağımız bizi yaralıyor. Samimi olup, çocukları ön plana çıkaran çocukları savunan kişileri önerselerdi. Bu şekilde insanların seçilmesi bizi yaralıyor... Çocukları korumanın değil de çocukları istismar edenleri koruma komisyonuna dönüştürme komisyonuna dönüştürmeye çalışıyorlar. İzin vermeyeceğiz.”

Kaynak: Birgun.net