Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, hem Hürriyet hem Sabah gazetelerinde 45 çocuğa tecavüz iddiası karşısında vakfı savundu. Hürriyet'te tecavüzün Ensar Vakfı Karaman şubesinde yaşandığını kesin dille yalanlayamayan Dilberoğlu, "Gizlilik kararı var. Detaylara vakıf değiliz. Kanaatimizce vakfımızın bu olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" dedi.

Dilberoğlu, Sabah'ta yer alan söyleşisinde ise sol grupların FETÖ diye tabir ettiği Fetullah Gülen'le birlikte kendilerine itibar saldırısı yapıldığını öne sürdü.

Ensar Vakfı Başkanı ve THY İcra Komitesi Üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu, Ensar Vakfı'nda taciz değil iftira olduğunu savundu. Dilberoğlu, Karaman'da 45 çocuğun vakıfları bünyesinde gönüllü çalışan bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz kalması hakkında "Sol kesim 'Dindar Nesil' projemizden rahatsız olduğ için iftira attı" dedi.

Dilberoğlu; "Cumhurbaşkanımızın vakfımıza yakın durması, Emine Hanım’ın kadınlar ile ilgili çalışmalarımıza destek vermesi, Bilal Erdoğan’ın projelerimize katkı sağlaması FETÖ’yü rahatsız etti. Bunlar hükümetle irtibatlı olan sivil toplum kuruluşlarını itibarsızlaştırmak amacıyla bu kampanyayı başlattılar" dedi.

'SOLCULAR İFTİRA ATTI'

Tecavüzcü öğretmenin vakıflarında kısa süreli çalıştığını söyleyen Dilberoğlu, bu nedenle olayla ilgileri olmadığını savundu, Çorum Ensar Vakfı Şube Başkanı olan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Zekai İ.'nin cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmasına ise değinmedi. "İslam ahlakının bu ülke için bir şans ve kurtuluş olduğuna inanıyoruz" diyen Dilberoğlu, "Sol kesim ‘Dindar Nesil’ projemizden rahatsız olduğu için iftira atarak saldırdı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net