Sokağa çıkma yasağının kısmen sona erdiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde halk evlerine dönmeye başladı, birçoğu geride bıraktıkları evlerinin enkazları ile karşılaşırken, bazıları ise evlerinin enkazını bile bulamadı.

Cudi Mahallesi'ndeki evinde 35 gün kaldıktan sonra atılan top ve havan atışları nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan ve yasağın gündüzleri kalkmasının ardından evine dönen yurttaşlardan Ömer Aslan, karşılaştıkları manzara karşısında şok olduklarına belirterek "Çünkü evimiz toplarla vurulmuş, evin içi taranmış ve kullanılacak eşya kalmamış. Evimiz kullanılamaz hale geldi. Çocuklarımız evini gördüklerinde hepsi oturup ağladılar. Bizler ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bunu bize zalimler yaptı" dedi.

Devlet terörü vardı
Mahallesine döndüğünde evinin enkazını bile bulamayan yurttaşlardan, Adnan Narin ise, "Burada terör vardı diyorlar. Yalan söylüyorlar burada terör falan yoktu. Burada devlet terörü vardı. Asker ve polisler gelmişti ve onlar evimizi bu hale getirmişler. Halkımıza yapılan bir zulümdür, vahşettir. Ne diyebiliriz ki." İfadelerini kullandı.


Kaynak: Birgun.net