CAN UĞUR

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin okullarındaki yanlı yönetim anlayışına tepki göstermek amacıyla mezuniyet törenlerinde müdürlerine sırt dönerek başlattıkları protesto liselerin karanlığa ve yandaşlığa tepkisine dönüştü. Eylemlere birçok lise ses verirken İstanbul Özel ENKA Lisesi Mezunları da yaptıkları açıklama ile karanlığa karşı mücadele çağrısında bulundu. ENKA’lılar tarafından yapılan açıklamada “İçinden geçmekte olduğumuz karanlık günlerde; toplumun bütün kesimlerinin sürekli korku içinde yaşamaya itildiğine, ülkenin bütün vatandaşlarının can güvenliğinin tehdit altında olduğuna, toplumun önemli yapı taşlarından olan kadınlar üzerinden gündem değiştirmeye yönelik çirkin siyasetler yapıldığına tanıklık etmekteyiz” denilerek şu ifadelere yerildi:

"İçine girilen girdap

Kişilerin fikirlerini özgürce ifade etme hakkına her fırsatta darbe vurulan ülkemizde, yaşanılan baskılarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Ancak biliyoruz ki, bu denli ayrışmaya sürüklenilen, toplumun farklı kesimlerinin birbirine nefret duymasına yol açacak söylemlerin, dayanılamaz noktaya varacak kadar arttığı böylesi bir dönemden ilk kez geçmekteyiz. Ülkemiz toplumunun yaşamaya mahkum edildiği bu ortamdan ve içine sürüklenilen girdaptan oldukça rahatsız vatandaşlar olarak sesimizi duyurmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Dayanılmaz noktadayız

Toplumun sesini yükseltmesi gerektiği vurgulanılan açıklamada Gezi direnişine de göndermede bulunularak şöyle denildi: Kişilerin fikirlerini özgürce ifade etme hakkına her fırsatta darbe vurulan ülkemizde, yaşanılan baskılarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Ancak biliyoruz ki, bu denli ayrışmaya sürüklenilen, toplumun farklı kesimlerinin birbirine nefret duymasına yol açacak söylemlerin, dayanılamaz noktaya varacak kadar arttığı böylesi bir dönemden ilk kez geçmekteyiz. Ülkemiz toplumunun yaşamaya mahkum edildiği bu ortamdan ve içine sürüklenilen girdaptan oldukça rahatsız vatandaşlar olarak sesimizi duyurmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Sessiz kalmayın

Dayanışma çağrısının öne çıktığı açıklama şu sözlerle noktalandı: Siz, toplumumuzun, “bayan”, erkek, “yarım”, anne, baba, genç ve yaşlı tüm duyarlı vatandaşlarını bu direnişe sessiz kalmamaya davet ediyoruz."

Kaynak: Birgun.net