Havuz Medyası'nda Cumhuriyet Gazetesi'nin MİT TIR'larında silah taşındığına ilişkin haberinde görüntüleri Can Dündar'a temin ettiği iddia edilmişti. "Bu haber sonrasında CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 'casusluk suçu' kapsamında fezleke hazırlandığı ortaya çıktı" iddiasını da Havuz Medyası'ndan Sabah duyurdu.

Sabah internet sitesinin manşetten duyurduğu haberde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dündar'ın HTS kayıtlarında yapılan incelemede söz konusu gün ve bahsedilen zaman aralığında Dündar ile Berberoğlu'nun telefonlarının aynı noktadan sinyal verdiğini belirlediği iddia edilmişti. Ancak haber Savcılık açıklamasından önce havuz medyasına servis edilmişti.

Sabah, "Bu iddialar üzerine Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın Enis Berberoğlu hakkında fezleke yazmaya başladığı öğrenildi" Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandıkları dosya kapsamında ve casusluk suçu çerçevesinde hazırlanacak fezlekenin tamamlanması ardından TBMM'ye gönderileceği ve Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edileceği öğrenildi." şeklinde haber geçti.

Sabah'ta çıkan fezleke haberi de doğruysa fezleke meclise gimeden yine Sabah Gazetesi'nin haberi oldu.(Cumhuriyet)

Kaynak: Birgun.net