Urfa'da beş çocuklu Güneş ailesinin 11 yaşındaki doğuştan işitme ve zihinsel engelli oğulları İbrahim Güneş'in, dört yıldır evin içine yapılan demir parmaklı kafese 4 yıl boyunca hapsedildiği ortaya çıktı.

'nın haberine göre, Hayati Harrani mahallesinde yaşayan işsiz işitme engelli baba Haşim ile Zeliha Güneş çiftinin doğuştan işitme ve zihinsel engelli çocukları İbrahim Güneş, çevreye zarar vermemesi gerekçesiyle dört yıldır ailesinin yaptırdığı demir kafese hapsedildi. Beş çocuklarından İbrahim’in dışında İsmail ve Zehra’nın da engelli olduğu, ailenin diğer çocukları Ahmet ve Ömer Güneş’in ise maddi imkansızlık nedeniyle okula gidemedikleri belirlendi.

Çocuğunu evde tek başına bırakmaktan çok korktuğunu, sürekli kendisine ve çevresine zarar verdiği için vicdanı el vermediği halde kafese koymaktan başka çaresi kalmadığını ifade eden anne Zeliha Güneş ise, şunları söyledi:

“Benim eşim ve üç çocuğum engelli. Maddi durumum iyi değil. Çocuğum işitme ve zihinsel engellidir. Ben iş yaptığım zaman buraya koyuyorum. İşimi bitirdikten sonra dışarı çıkarıyorum. Sürekli buraya koymuyorum. Elektrikle oynuyor. Elektriğin çarpmasından korkuyorum. Ekmek yapıyorum. O zaman buraya koyuyorum. Buraya koymadığım zaman elbiselerini çıkartıyor, evi dağıtıyor. Rahat durmuyor. Ben diğer çocuklarla ilgilendiğimde veya evin işini yaptığımda mecburen onu kafese tutmak zorunda kalıyorum.”

Kaynak: Birgun.net