ERK ACARER
[email protected]
@eacarer

Emniyet, 24.03.2015’te İstanbul Sultangazi, Gazi Mahallesi’nde sabah operasyonu düzenledi. Birçok ev ve kurumun kapıları kırıldı, bazı mahalleliler işkence ile gözaltına alındı. Operasyonu protesto etmek isteyen mahallelinin yürüyüş yapmasına da izin verilmedi. Saat 20:30 civarında Gazi Caddesi, 1335. sokakta 14 yaşındaki Deniz Genç, yoğun biber gazından korunmak amacıyla sığındığı bir evden çıkarken, polisin attığı gaz fişeğiyle başının arkasından vuruldu.

Zed’le hedef gözetilemezmiş!

İstanbul Valiliği, Deniz Genç dosyasında polislerin soruşturulmasına gerek olmadığına karar verdi. Kararında da “Gaz fişeğiyle hedef almak mümkün değil” şeklinde tuhaf bir gerekçe sundu. Kararda ‘Zed olarak tabir edilen tüfeklerin çok odacıklı olduğu, atış yapıldıktan sonra mühimmatın 5 parçaya bölünerek gittiği, bu nedenle hedef gözeterek atış yapmanın imkânsız olduğu’ savunuldu. Valilik, kamera kayıtlarına da ulaşamadığını belirtti. Öte yandan savcılık ve valiliğin adli tı raporuna ihtiyaç duymadan karar verdiği de ortaya çıktı.

Delil karartma şüphesi

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Yılmaz, “Görgü tanıklarının ifadelerine göre gaz fişeği akrep denilen araçtan atılmıştır” derken şu bilgileri paylaştı: “Genç’in başının arkasından vurulması, polise bir mukavemetin olmadığını gösterdiği gibi polisin hedef gözeterek, kasten gaz fişeği attığının emaresidir. Savcılık ve valilik, olayın tespiti için adli tıptan rapor alma ihtiyacı duymamıştır. Valilik kamera kayıtlarının silindiğinden söz etmiştir. Ancak Genç’in başından vurulması dışında olaylar olduğundan kamera kayıtlarının silinmediği açıktır. Olayın olduğu bölgede görev yapan akrep sayısı bellidir. Akrep kayıtları silinse bile bunların geri getirilmesi mümkündür. Kendileriyle konuşulan amirler bize kamera kayıtlarına bizzat el koyduklarını söylediler. Delil karartma şüphesi vardır.”

‘Vurduk görmeye geldik’

Avukat Yılmaz, polislerin hastanede, “vurduk görmeye geldik” dediğini de belirterek şunları aktardı: “Hastane kamera kayıtlarından da failler tespit edilebilir. Bu nedenle oradaki kayıtlara da el konulması talebimiz olmuş ancak bu da karşılanmamıştır” dedi.

*****

Doktor müdahale etmemişti

Beyin hasarı olan Genç, G.O.P Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. İlk müdahaleyi derhal yapması gereken doktor, bunun yerine hastayı 1 saate yakın sedye üzerinde bekletmeyi tercih etti. Ayrıca polis tarafından hastane sopalarla basıldı, yaralı Deniz Genç’in yakınları dövüldü.

Kaynak: Birgun.net