HÜSEYİN ŞİMŞEK [email protected]

Antep'in Şehitkamil İlçesi Çağlayan Mahallesi'nde polisin yaptığı operasyon sırasında kendisini patlattığı ifade edilen 10 Ekim Ankara Katliamı ve Diyarbakır katliamları ile HDP'ye yapılan bombalı saldırıların planlayıcısı Yunus Durmaz'ın babasının mezarını açılarak DNA örnekleri alındı.

Emniyet kaynakları tarafından yapılan ilk açıklamada operasyon sırasında Yunus Durmaz’ın kendisini patlattığı ifade edilmesine rağmen baba Ali Durmaz’ın mezarının açılması, soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın da aynı operasyonda yakalanmış olmasına rağmen, kardeşler arasındaki DNA karşılaştırmasından kesin sonuç alınamayacağı gerekçesiyle, Yunus Durmaz olduğu tahmin edilen cesetten temin edilen doku örnekleri ile mezarı açılan baba Ali Durmaz'ın naaşından alınan örnekler, DNA uygunluğunun incelenmesi için Adli Tıbba gönderildi.

Mezar gelişigüzel bırakıldı
BirGün’ün ulaştığı görüntülere göre Asri Mezarlık’taki Durmaz ailesine ait mezarlıktaki 3 mezardan biri olan M. Ali Durmaz’ın mezarının baş tarafından açıldığı ve mezarın üst kısmındaki kaidenin tamamen kaldırılıp gerekli örnekler alındıktan sonra yeniden gelişigüzel yerine konulduğu görüldü. 23 Mayıs’ta açıldığı bilgisi alınan mezardan alınan örneklerin DNA testi için Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde bir torbaya konularak yeniden Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net