Mersin’in Silifke ilçesinde ‘emir geldi’ diyen 20 yaşındaki Çağatay Taş, annesinin başını keserek öldürdü.

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Taş, çocukları olmadığı için 1 yaşında evlatlık alındığı annesi 45 yaşındaki Durdu Taş’ı başını gövdesinden bıçakla ayırarak öldürdü. Annesinin kestiği başını poşetle bir evin kapısına asan Taş, polisteki ifadesi tamamlandıktan sonra Silifke Adliyesine sevk edildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, 20 yıl önce aile tarafından evlat edinilen Çağatay Taş’ın son birkaç yıldır psikolojik sorunlar yaşadığı, uyuşturucu kullandığı ve hastalığı yüzünden tedavi edildiği, bu hastalığı nedeniyle bir süre önce askerlik yapmak için gittiği birliğinden "askerlik yapmaya elverişli değildir" raporu verilerek gönderildiği kaydedildi.

Taş polisteki ifadesinde annesinin şeytan kendisinin cin olduğunu, kendisine cinlerin emir vererek annesinin öldürülmesi gerektiğini söyleyip, bunun için öldürme girişiminde bulunduğunu söylediği iddia edildi. İleri'de yer alan habere göre ifadesinde annesini öldürerek gereğini yaptığını söyleyen Çağatay Taş’ın, cinayetin işlendiği sabah saatlerinde kendisine emir geldiği için annesini öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net