Bombaların patladığı, patlayan bombaların normalleştiği, direnişçilerin bodrumlarda yakıldığı, cenazelerin buzdolaplarında, sokak ortasında günlerce bekletildiği, öldürülen insanlığın zırhlı araçların ardında sürüklendiği, kadın direnişçilerin öldürüldükten sonra bedenlerinin teşhir edildiği bir dönemde; yani sermayenin, yani devletin katliama soyunduğu bir dönemde karşılıyoruz 2016 1 Mayısı’nı. Savaşın, şiddetin devlet politikası haline geldiği bu zamanlarda emek sömürüsü her zamankinden daha fazla.

Emeğin bayramı 1 Mayıs'ta kutlamadan çok direniş hâkim. Bizler de mühendisler olarak esnek çalışma ve güvencesizliğe karşı, işsizliğe karşı sokaklarda olacağız. İktidarın meslek örgütümüz olan TMMOB'ye saldırılarına, emeğin ve bilimin yanında olmaya devam ederek cevap vereceğiz. Mühendislik mesleğimizi, ranttan yana değil doğadan, emekten yana kullanacağımızı söylemek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız.

Kadınlar olarak emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir diyeceğiz. Kadına yönelik erkek şiddetinin tırmandığı günümüzde "yaşamlarına sahip çıkan" kadınların yanında olduğumuzu söylemek için, barış için, "eşit işe eşit ücret" için, görünmeyen emeğimizin görünür olması için, "makbul kadın" dayatmalarına karşı proleterin de proleteri olan kadınlar olarak emeğin günü 1 Mayıs'ta sokaklarda olacağız.

Sınıf savaşımızın bir günle ve devletin/yetkililerin belirlediği alanlarla sınırlı olmadığını unutmayarak; örgütlülüğü güçlendirerek, örgütlerimizde tabanın iradesi ile kararlar alıp, eleştiri-özeleştiri mekanizmalarını canlı tutarak ve zulüm, baskı, sömürü düzenini yok edeceğimiz günlere inanarak 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız.

Kimya Mühendisi, KMO İstanbul Şube Başkanı Selin Top

Kaynak: Birgun.net