CANAN AYDIN
[email protected]


Bu yıl 19’uncusu düzenlenen İstanbul Kukla Festivali’nin Grand Pera’da, yani eski Emek Sineması’nda yapılacak olan açılış gecesi iptal edildi. Festivale sayılı günler kala Grand Pera yetkilileri, festival yönetimine kısa bir mail atarak salonu kullanamayacaklarını bildirdi.

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı Başkanı Cengiz Özek, Grand Pera yetkililerinin kendilerine kuru bir mail göndererek herhangi bir gerekçe göstermeden festival açılışını iptal ettiğini söyledi.

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Cengiz Özek, Emek Sanat ve Kültür ve Vakfı (ESKV) Genel Müdürü Remzi Buharalı’yla telefonda görüştüğünü belirterek, iptal gerekçesini şöyle anlattı: “Buharalı, AVM yöneticisi İhsan Bey’in festivalin afişlerini sokakta gördüğünü ve ‘Bizim logomuz yer almıyor’ diyerek çok kızdığını, bu nedenle de açılışın iptal edildiğini söyledi. Ben de kendilerine, ‘Sizin logoyla ilgili herhangi bir isteğiniz yok. Kaldı ki pek gözükmek istemediniz, hatta sosyal medya duyurularımızda Grand Pera’nın adının geçmesini istemediniz’ dedim.”

Sponsor ve tüm destekçilerinin adını afişlerinde kullandıklarını belirten Özek, “Kendileri istemedikleri için koymadık. Kaldı ki imzaladığımız sözleşmede dahi logo kullanımıyla ilgili hiçbir madde yok. Şimdi bunu bahane ederek iptal ettiler” dedi.

11 ülkeden 20 ekip


Her şeye rağmen festival 15-30 Ekim tarihleri arasında dünyaca ünlü kukla sanatçılarının gösterilerini seyirciyle buluşturuyor. Bu yıl da festivalin çok özel konukları bulunuyor; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, Macaristan, Singapur, Yunanistan ve Türkiye’den yaklaşık 20 ekibin katılacağı festivalin etkinliği tüm yaş gruplarına hitap ediyor.
Festivalde el kuklası, animasyon, gölge kuklası, gezici oyunlar, ipli kukla, maskeler, bunraku gibi pek çok farklı kukla tekniği seyirciye sunuluyor.

Kaynak: Birgun.net