GÜLŞEN İŞERİ

Yönetmenliğini Emre Yalgın’ın yaptığı Emanet filmi vizyona girdi. Filmin başrollerini Tayanç Ayaydın,Turgay Aydın, Elena Viunova paylaşıyor.

Polisiye/aksiyon filmlerine bir yenisi eklendi. Ancak alışık oldufarklı. Bu hafta vizyona giren Emanet filminden söz ediyorum. Emre Yalgın’ın yazıp yönettiği filmin oyuncuları Tayanç Ayaydın, Turgay Aydın, Elena Viunova, Koray Şahinbaş, Çağla Naz Kargı, Kadir Özdal.

Yalgın, ‘Teslimiyet’ ve ‘Hadi Baba Gene Yap’ filmlerinin ardından farklı türde bir filmle seyirci karşısına çıkarken “Emanet filmiyle sektördeki durumu bir adım daha ileri götürmeyi hedefliyorum" dedi.

Aksiyon filmlerinin yapımcıların gözünü korkuttuğunu söyleyen Yalgın, “Şu an gittiğimiz iki yön var: Komedi ve korku sineması. Aksiyon filmleri maliyetli. Ama hikâyeyi, anlatma yöntemlerini doğru seçerek bu türde başarılı örnekler verme şansımız var" dedi.

Yalgın’ın ilk filmi Teslimiyet 3 transın hayatını anlatıyordu. Emanet ise aksiyonlu sahneleriyle ‘kahramanlık’ hikâyesi anlatıyor.

Emre Yalgın böyle farklı bir film yapmasını ise şöyle anlatıyor:

"Emanet'in, başka bir çalışma ve anlatı biçimi var. Farklı bir tecrübe, çok da keyif aldığımız bir proje oldu. Hem görsel hem de olay örgüsü olarak tür içinde farklı bir film yaptık. İzleyici filmde, bir kahraman ve farklı mafya karakterleriyle karmaşık ilişkiler bulacak. Kimi zaman şaşırtacağız, kimi zaman macera içine sürükleyeceğiz."

Başrol oyuncularından Tayanç Ayaydın da polisiye türünde örnek teşkil edecek bir filme izma attıklarını söyledi. Ayaydın, “Çekime başlamadan fiziksel ve psikolojik çalışmasını uzun tuttuk O nedenle filme çok hazır girdik. Bu da bşarılı bir filmi yarattı" dedi.

Kaynak: Birgun.net