BURCU CANSU / [email protected]
@burcu_cansu

Seçim döneminde AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın acil serviste propaganda yapmasına izin vermediği için "uyarma cezası" alan Çanakkale Ezine Devlet Hastanesi’nde görev yapan pratisyen hekim Senay Balam Yıldırım, Gülen Cemaati Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Yıldırım'ın evinden delil niteliği taşıdığı gerekçesi ile "Elvis Presley ​ ve ​klasik müzik CD'leri​" alındı. Yıldırım'ın avukatı Ali Furkan Oğuz, "Müvekkilimin böyle bir suçlama ile böyle bir örgüt üyeliği ile en küçük bir ilgisi asla ve asla bulunmamaktadır. Hiç bir somut delil yoktur. Müvekkilim çağdaş, demokrat, aydın ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir insandır​. Derhal serbest bırakılmalıdır" diye konuştu.

Gözaltı süreci "keyfi" uzatıldı

BirGün'e konuşan Avukat Ali Furkan Oğuz, müvekkili Yıldırı​m'ın sabah​​ erken saatlerde evinden gözaltına alı​ndığını belirterek şunlara değindi:

"​Müvekkilim FETÖ/PDY soruşturması ile terör örgütü üyeliği iddiası gözaltına alındı. Müvekkilimin gözaltında tutulması hukuka, usule, Anayasa Mahkemesi Kararlarına ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına açık bir şekilde aykırıdır. Ayrıca aynı gün emniyette ifadesi ​alınmasına rağmen gözaltı süresinin 24 saat daha uzatılmasına anlam veremiyorum. Henüz mesleğinin başında genç bir pratisyen hekim olan müvekkilimin 24 saat daha gözaltında kalması, kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu, henüz geçtiğimiz Cuma günü ameliyat olan annesi için telafisi imkansız zararlara ve ciddi mağduriyetlerine yol açmaya devam edecektir. ​Kendisinin ikametgahı belli olup kaçma şüphesi yoktur. Darbe kalkışması ve de FETÖ/PYD Terör Örgütü ile hiçbir bağı asla ve asla yoktur. Bu konu ile ilgili olarak hiçbir somut delil de yoktur."

Elvis Presley "delil" oldu

Yıldırım'ın evinde yapılan aramada Elvis Presley'e ait müzik CD’leri ve klasik müzik CD'lerine el konulduğuna dikkati çeken Oğuz, "CMK 91/2'de de açıkça ifade edildiği gibi; gözaltına alma, bu tedbirin soruşturma yönünden zorunlu olmasına ve kişinin bir suçu işlediği şüphesini gösteren somut delillerin varlığına bağlıdır. Dolayısıyla bir an önce salıverilmesi gerekmektedir" dedi.

Kaynak: Birgun.net