İstanbul'daki Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle uzun süre komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın avukatları, "Biz biliyoruz Berkin'i kimin vurduğunu. Bunu savcının da bildiğini biliyoruz" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Berkin Elvan soruşturmasını takip eden avukatları Özgür Yılmaz ve Ebru Timtik, yapılması gereken her şeyi yaptıklarını belirterek, "Şu ana kadar açık kalan yer şurası: Emniyet müdürlüğü, suretleri belli, sicil numaraları belli bu kişilerin içinde ZET (gaz tüfeği) silahı kullanma ehliyeti olan belli dört şahıs içerisinde ‘Şu ZET silahı kullanmaya ehildir', ‘En çok benzeyen şudur' diye ismini verecek… Ve onunla ilgili dava açılacak" diye konuştu.

İsimleri vermeyen emniyet müdürleri hakkında da suç duyurusunda bulunulması gerektiğine dikkat çeken avukatlar, sözlerine şöyle devam etti: "Berkin Elvan da öldü gitti' hali, bizim kabul edebileceğimiz bir hal değil. Savcılık işi uzatmak için yeni yöntemler kullanıyor. Elimizde yeni bir veri yok. Biz biliyoruz Berkin'i kimin vurduğunu. İsmini de biliyoruz, kendisini de biliyoruz. Bunu savcının da bildiğini biliyoruz."

'BAŞKA VURULAN MI VAR?'

Jandarma Kriminal Raporu'nda, "Vurulan kişinin Berkin Elvan olup olmadığını tespit edemiyoruz" ifadesinin yer aldığına dikkat çeken avukatlar, " Vurulma saati belli. Siz o arada başka birinin vurulup yere düştüğü konusunda bilgi aldınız mı ki, şüphe ediyorsunuz? Ondan başka vurulan mı var bu sokağın başında?" diye sordu.

Berkin Elvan, Okmeydanı'nda ekmek almaya gittiği sırada başından vurulmuş, 269 gün komada kalmış ve 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti. Elvan'ı vuran polislerle ilgili soruşturma yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz geçen 31 Mart'ta önce odasında rehin alınmış, düzenlenen operasyon sonrasındaysa ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Birgun.net