III'yle yılın albümlerinden birine imza atan, elektronik müziğin en heyecan verici gruplarından Moderat, 11 Kasım’da Zorlu PSM sahnesinde sahne alacak!

Dünyanın en önemli elektronik müzik sahnelerinden Berlin'den çıkan Moderat, Apparat ismiyle tanınan Sascha Ring ve Modeselektor üyeleri Gernot Bronsert ile Sebastian Szary'den oluşuyor. Hali hazırda elektronik müziğin yaratıcı ve üretken isimleri olarak tanınan üçlünün Moderat çatısı altında buluşması, bugüne kadar birbirinden başarılı 3 albüm ve 6 EP'ye hayat verdi.

Minimal techno, house, bass, glitch, IDM ve electronica gibi tarzları kendi süzgecinden geçiren Moderat'ın serüveni, 2002 yılında Auf Kosten der Gesundheit EP'siyle başladı. Bu EP'nin ardından 2009 yılında yayınlanan, Berlinli üçlünün kendi ismini taşıyan ilk albümü, müzik otoritelerince "Yaratıcı ve hayli akılda kalıcı bir albüm" olarak tanımlandı. Albümün başarısına parelel olarak görsel ve işitsel anlamda ayrıcalıklı, son derece güçlü bir canlı performansa sahip olan Moderat, Resident Advisor tarafından aynı yıl, "Yılın En İyi Canlı Performans Grubu" seçildi. Grubun üçte ikisi Modeselektor'ün en büyük hayranlarından biri olup, beraber şarkılar üreten Thom Yorke, grubu Radiohead'in turnesinde Moderat'a alt grup olarak yer verdi. Kayıtta yer alan A New Error, Rusty Nails ve Les Grandes Marches gibi hit şarkılar elektronik müzik listelerinde hep üst sıralara yerleşti.

Elektronik müziğin son dönemlerdeki en başarılı albümlerinden biri olarak gösterilen Moderat'ı, 2013 yılında bir diğer başarılı albüm II izledi. Yayınlandığı yılın en iyi albümler listelerinde zirveye oturan II, özellikle Bad Kingdom single’ıyla büyük sükse yaptı.

Dünyanın en önemli sahnelerinde kapalı gişe konserler veren, en büyük festivallerinde ise geniş kalabalıklara çalan Moderat'ın başarısı, Nisan 2016 yılında yayınlanan yeni albüm III'yle kaldığı yerden devam ediyor. Berlinli grubun bir üçleme olarak tanımladığı zincirin son halkası olan III, şimdiden yılın en iyi albümlerinden biri olarak gösteriliyor.

Yeni albüm III'nin ardından hayranları tarafından Türkiye'ye gelmesi sabırsızlıkla beklenen Moderat, 11 Kasım tarihinde Zorlu PSM sahnesinde hiç şüphesiz ki unutulmayacak türden bir performans sergileyecek. Etkisinden uzun süre çıkamayacağınız bu konseri kaçırmayın!

Kaynak: Birgun.net