HABER MERKEZİ

Buğday Derneği ve Şişli Belediyesi işbirliğiyle hizmet veren Şişli %100 Ekolojik Pazar 10’uncu yaşını kutluyor. Buğday Derneği, mayıs ayında her hafta düzenleyeceği etkinliklerle 10. yıl kutlamalarına davet ediyor. Haziran 2006’da 48 tezgâhta 25 üretici ve esnafla başlayan Şişli %100 Ekolojik Pazar, 10. yılında 307 tezgâhta 76 üretici ve esnafla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Şişli %100 Ekolojik Pazar’da, yılda 700 ton civarında ekolojik taze sebze ve meyve satılıyor. Pazarın, hemen her cumartesi gelen bin kadar müdavimi var.

Naylon poşetsiz pazar
Türkiye’de naylon poşet kullanımının kaldırıldığı ilk pazar olan Şişli %100 Ekolojik Pazar, bu çabanın küçük de olsa bir karşılığı olarak, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin de bir parçası oldu.

Hem gıda hem bilgi
Şişli %100 Ekolojik Pazar’ınmüdavimleri hem alışveriş ediyor hem de pazarda gerçekleşen etkinliklere, söyleşilere katılıyor.

GDO’suz bölge
Ekolojik tarım, insana ve çevreye dost üretim sistemlerini içeren bir tarım şekli olduğu için sentetik / kimyasal ilaçlar, hormonlar ve kimyasal gübrelerin kullanılmadığı, sürdürülebilir tek yöntem. Ekolojik tarımla üretilen ürünlerde GDO kesinlikle yasak. Pazar yaşanabilir bir dünya ve sağlıklı bir toplum yolunda dönüşüme hizmet ediyor.


***

Her cumartesi Şişli’de kutlama

Güvenli alışverişin adresi Şişli %100 Ekolojik Pazar’ın 10. yaşı, Mayıs ayının her cumartesi günü bir etkinlikle kutlanacak. Etkinlik takvimi ise şöyle:
7 Mayıs Cumartesi
11.00- Gerçek Temizlik Atölyesi
12.00- Mercan Yurdakuler Uluengin “Zehirsiz Ev - Yaşamınızdan Zararlı Kimyasalları Eksiltmenin Basit Yolları” kitabı imza günü
14 Mayıs Cumartesi
10.00- 16.00 Ekokitap Günü
21 Mayıs Cumartesi
Bütün gün çocuklara yönelik etkinlikler
(Gel Oyna Çocuk Atölyesi, Davulumdan Masallar, Hazine avı, ahşap ve doğal malzemeden oyuncak satışı)
28 Mayıs Cumartesi
Şişli %100 Ekolojik Pazar 10. yıl kutlaması ve konserleri

Kaynak: Birgun.net