CEREN ERCİH

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dün eylemdeydi.

AKP’nin gerici eğitim politikalarını protesto etmek için Milli Eğitim binasına sırtını dönen Eğitim Sen üyeleri, okullarındaki gerici yönetimlerin baskılarına karşı bildiriler yayımlayan liseli öğrencilerin yanında olduğunu belirtti. Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, “Biz öğretmenler olarak gençlerimize bugüne kadar öğretmeye çalıştık. Bugünde çocuklarımız tepkileriyle, başkaldırıyla bize öğretiyorlar. Bu gerici, ırkçı karanlık politikalara sırtımızı dönüp çocuklarımızın sesine ses olmaya çalışacağız” dedi.

İsyan dalgası sürüyor
Türkiye’de birçok kesimin sustuğu bir dönemde lise öğrencilerinin isyan dalgasına her geçen gün yeni okullar ekleniyor. İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet törenindeki protestosunun ardından geçen 12. günde 12 lise daha bildirilere katıldı, öğrencileri bildiri yayımlayan lise sayısı 52 oldu.


‘Söz sırası bizde’
Eskişehir Tayfur Bayar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kaleme alınan bildiride, ‘’Bu hak arama yolunda bizde diğer arkadaşlarımızla omuz omuzayız. Diğer bütün arkadaşlarımızı da bu ayaklanmaya davet ediyoruz. Gelin bu düzeni hep birlikte tersyüz edelim” denildi.

‘Safları sıklaştırın’
Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yayımlanan bildiride ise, “Karanlığa sırtını dönen tüm liseli dostlarımıza destek veriyor ve selamlıyoruz. Liseli arkadaşlarımızı sırtımızı karanlığa dönerek aydınlık yarınlar kurmak için tek yumruk olmaya çağırıyoruz. Safları sıklaştırın arkadaşlar, bu kavga hürriyet kavgası!’’ ifadelerine yer verildi.

‘İtaat etmeyeceğiz’
Bursa Erkek Liseliler, bildirilerinde okul yönetiminden diğer okullarla benzer baskılar gördüklerini belirterek, “Liseler bizimdir, hiçbir zaman yalaka müdürlerin olmayacaktır. Hırsızlara, katillere itaat etmeyeceğiz” denildi.

Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okullardaki antidemokratik uygulamalarla öğrencilerin baskı altına alındığını belirtilerek, “Sırtını AKP’ye ve yandaşlarına dönen tüm liselileri selamlıyoruz” ifadelerini kullandı. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri de tüm liselilere dayanışma çağrısında bulundu. İTÜ-DER, liseli öğrencilerin eylemlerine desteklerini açıklarken, Artvin Anadolu Lisesi mezunları, bildiri nedeniyle fişlenen ve baskılara maruz kalan öğrencilere destek bildirisi yayımladı.

Kaynak: Birgun.net