Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Marmara Üniversitesi işyeri temsilcisi Suat Bozkurt'un duruşması yarın (4 Ekim) gerçekleşecek. Duruşma saat 10.20'de Kartal Adliyesi'nde görülecek.

Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, Bozkurt'un isimsiz ve imzasız ihbarlara dayandırılarak kurgulanan suçlamalarına yönelik bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada açığa alınan Bozkurt için "Soruşturmalar, sürgünler, davalar bizi korkutmaz!" denildi.

Açıklama şu şekilde:

ÜYELERİMİZE BASKILAR DEVAM EDİYOR

KESK üyesi kamu çalışanlarına karşı yürütülen baskı ve yıldırma politikaları her geçen gün artarak farklı yöntemlerle devam etmektedir. Üniversite emekçileri, bu saldırılara en yoğun şekilde maruz kalan kamu çalışanları arasında ön sıralarda yer almaktadırlar. Gerek idari, gerek akademik personel olarak yıllardır üniversitelerde hizmet veren üyelerimiz bir yandan KHK’lar ile ihraç edilirken bir yandan da üniversite rektörlükleri tarafından açığa alınmakta ve disiplin soruşturmaları ile baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Her ne kadar 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu saldırılar daha da artmış olsa da 15 Temmuz öncesinde de durum pek iç açıcı değildi. Ak troller, uzun süredir KESK’li kamu çalışanlarının sosyal medya hesaplarını takip edip her fırsatta muhbirlik görevlerini ifa ediyorlar. Emniyet birimleri ve savcılıklar da “sözde” öğrencilerden geldiği iddia edilen isimsiz ve imzasız ihbar mektupları üzerinden üyelerimiz hakkında iddianameler düzenliyor ve bu mesnetsiz ihbarlara dayanarak hukuksuz bir şekilde soruşturmalar başlatıyorlar!

Eğitim Sen üyesi 7 öğretmen tutuklandı

Bu saldırıların son hedeflerinden biri de Marmara Üniversitesi işyeri temsilcimiz Suat Bozkurt'tur. Bozkurt hakkında, isimsiz-imzasız ihbarlara dayanarak ağır suçlamaların kurgulandığı bir iddianame ile dava açılmıştır. Bu durumdan anladığımız, sosyal medya hesapları zaten ortada olan ve mücadeleci sendikal tavrı ile bilinen arkadaşımızın enikonu yakından takip edildiği ve hakkında bir kumpas kurulmak istendiğidir. Savcılık, bu isimsiz ve imzasız mektuplar, mesnetsiz ihbarlar üzerinden hukuğun temel ilkelerinden biri olan “delilden suçluya ulaşma” yolunu reddedip “suçludan delil yaratma” çabası ile iddianame hazırlamışken, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü de durumdan istifade ederek bu “sözde” suçlamaları bahane etmiş ve üyemiz Suat Bozkurt’u açığa almıştır.

Suat Bozkurt’a bu yapılanlar açıkca örgütlü sendikal mücadeleye karşı alınan bir tavrın ifadesidir. Üyemiz nezdinde sendikal mücadeleye karşı yürütülen bu nafile çabalar; emniyet, adliye ve üniversite kurumunun içinde bulunduğu siyasi tarafgirliği de ortaya koymaktadır.

Sendikamız; KESK’lilere yönelik gerçekleştirilen bu ihraçlar, açığa almalar ve disiplin soruşturmalarına karşı sessiz kalmayacaktır. KESK’lilere yaygın hale gelen bu yıldırma girişimlerine karşı mücadele etmekten ve bütün bu girişimlerin asıl sorumlusu olan AKP hükümetini eleştirmekten geri durmayacağız. Kamu emekçilerinin, hükümetlerin memuru olmadığını 90’larda sendikalarımızı kurarken kabul ettirmiştik. Hiç bir zaman iktidarın sesi olmadık. İktidar partisinin siyasetini eleştirmek kamu görevinden dışlanmanın gerekçesi olamaz. Bu yüzden hiç bir arkadaşımızı emniyette, adliyede yalnız bırakmıyoruz, bırakmayacağız.

Soruşturmalar, sürgünler, davalar bizi korkutmaz!

Kaynak: Birgun.net