Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin uyarıda bulunarak, “Son açığa almalarla, 1 milyon öğrenci öğretmensiz yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacak. Bu durum okullarda kaosa yol açacak. AKP hükümeti öğretmenleri açığa alıp, muhalif herkesi 'terör suçu' ile bağlantılı göstererek, kendi işlediği suçların üstünü örtmeye çalışıyor” dedi. Karaca, öğrenci ve velileri de öğretmenlerine sahip çıkmaya çağırdı.

KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli 28 bin 163 öğretmenin ihraç edilmesinden sonra geçtiğimiz gün 11 bin 285 öğretmenin daha açığa alındığı duyuruldu. Öğretmenlerin sorgusuz sual siz işten atılıp açığa alındığını dile getiren Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, sendikalarının genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya KESK Eş Genel Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse’nin yanı sıra KESK'e bağlı sendikaların genel başkanları katıldı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca, son açığa alınan öğretmenlerle beraber eğitim sisteminin yeni yılına kaosla gireceği uyarısında bulundu. Karaca, “1 milyon öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmensiz kalacak. Yeni dönem kaosa açılacak” dedi. AKP hükümetinin muhalif öğretmenlere yönelik tasfiye operasyonu yaptığını dile getiren Karaca, “Muhalif herkesi 'terör suçu' ile ilişkilendirerek, kamuoyu desteğini arkasına almaya çalışmakta, kendi işledikleri suçların üstünü örtmek istemektedir” diye konuştu.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE ÇAĞRI

Karaca, açığa alınan Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin açığa alınmasına gerekçe olarak sendikal eylemlerin gösterildiğine dikkat çekerek, “Evrensel hukuk, temel hak ve özgürlükleri yok sayarak, doğrudan sendikal eylerimize yönelik olduğu ve büyük bir suç işlendiği açıktır. Sendikal eylemlerimizi suç kapsamına almanın kendisinin suç olduğu bilinmelidir” diye vurguladı. Yandaş basında sendika üyelerine yönelik karalama operasyonu yapıldığına dikkat çeken Karaca, “Masa başında haber yapanlarla ilgili en kısa sürede hukuki süreci başlatacağız” dedi. Öğrenci ve velileri, öğretmenlere sahip çıkmaya çağıran Karaca, “Ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışan darbeci girişimlere karşı olan herkesi demokratik tepkisini göstermeye davet ediyoruz” diye belirtti.

'DARBE İÇİNDE DARBE'

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ise “AKP aslında darbe içinde darbeyi devam ettirmektedir. 1 taşla 5 kuş vurmaya çalışmaktadır. Şu an darbe olsaydı işçi ve emekçiler nelerle karşılaşacaktıysa, onu yaşamaktayız” dedi. Tarihten bu yana öğretmenlerin hükümetlerin hedefi haline geldiğinin altını çizen Köse, “Öğretmen hareketi bütün iktidarların hedefi halindeydi. Çünkü öğretmenler onların yaptıkları hukuksuzlukları ve yolsuzlukları deşifre etmektedir. Öğretmenleri işten atarak ve açığa alarak, kendi içlerindeki haksızlıkların ve hukuksuzlukların üstünü örtmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net