ERK ACARER / [email protected]
@eacarer

Din istismarı hız kesmeden sürüyor. Gün geçtikçe gericileşen eğitim sistemi içinde hem öğrenciye hem de öğretmene ‘din’ konusunda baskılar artarak devam ediyor. Ramazan ayının henüz ilk haftası geride kalmışken, İstanbul’daki bir ilköğretim okulunda skandal niteliğinde uygulamaların dayatıldığı anlaşıldı.

Hamile öğretmene duygusal şiddet, görevlinin işine son
İstanbul Bahçelievler Erguvan İlkokulu Müdürü Yusuf Köse’nin oruç tutmayan öğretmenlere hakaret edip tehditler savurduğu ortaya çıktı. Okulda oruç tutmadığı için baskıya maruz kaldığı hamile öğretmenlerin de olduğu edindiğimiz bilgiler arasında. Eğitim Bir Sen üyesi Yusuf Köse’nin, oruç tutmadıkları gerekçesiyle bebek bekleyen öğretmenlerle tartıştığı ve onları ağlattıkları da aktarılıyor. Köse’nin, oruç tutmayan öğretmenlere baskıyla yetinmediği ve onlara yemek yemeleri için odan açan görevlinin işine son verdiği de belirtiliyor.

Devlet memurunu aramak yasal değilmiş!
Kurum içinden edindiğimiz bilgileri kendisine sormak için telefonla aradığımız Yenibosna Erguvan İlkokulu Müdürü Yusuf Köse’nin tepkileri ise bir hayli ilgi çekici oldu. Köse, “Devlet memurunu bu şekilde aramanız yasal değil” diyerek kafasından tuhaf bir prosedür ortaya koydu.

Gazeteciyi fişleme hakkını nereden alıyor?
Köse, ismimizi not ettiğini belirtip adeta bir fişleme vurgusu yapmaktan da geri durmadı. Kendisini sadece hakkındaki şikâyetler için aradığımızı ve konuyla ilgili bilgi almak istediğimizi söylediğimiz Köse, “Daha üst makamlardan bilgi alacaksınız” diyerek telefonu yüzümüze kapadı. İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Birsen’in üyesi olan okul müdürünün oğlunun da AKP Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse olduğu tarafımıza gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Birgun.net