İzmir'in önemli haber medya kuruluşları arasında yer alan Ege'de Sonsöz'ün basılı gazetesi hakkında da, OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi gereği kapatılma kararı verildi.

Gazetenin imtiyaz sahibi Fahrettin Dokak'tan yapılan açıklama şu şekilde:

İzmir ve Ege’de bağımsız ve de tarafsız haberciliğin adresi olan, internet gazeteciliğinde öncülük eden www.egedesonsoz.com’un kardeş kuruluşu olan aylık Ege’de Sonsöz Gazetesi için OHAL kararnamesi gereği kapatma kararı alınmış ve karar devletin ilgili birimlerince uygulanmıştır.

Bugün FETÖ olarak tescillenen ihanet örgütüne karşı TSK’ya, muhalif gazetecilere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kumpas davalarındaki dik duruşuyla takdir toplayan, geçen 7 yıllık yayın hayatında terör örgütü lideri Fethullah Gülen ve adamları tarafından defalarca dava edilen Ege’de Sonsöz Gazetesi olarak alınan kararı, büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladık.

Okurlarımızı ve dostlarımızı derinden yaralayan, kamuoyunu şaşkına çeviren bu karara karşı yapılması gereken hukuki itirazları belgeleriyle yapmış bulunuyoruz.

Olağanüstü bir süreçten geçilmesinden kaynaklı olarak başta isim benzerliği olmak üzere bazı odaklarca yapılan bilgi kirliliğinden kaynaklı olduğuna inandığımız bu yanlıştan resmi kurumların en kısa sürede döneceğini ve yaşanan mağduriyetin giderileceğine olan inancımızı şu anda koruyoruz. Bu zor süreçte yanımızda olan her görüşten dostlarımıza, meslektaşlarımıza ve de okurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Önümüzdeki birkaç gün içinde aylık gazetemiz Ege’de Sonsöz için alınan ve uygulanan bu kararın kaldırılacağına olan inancımızı koruduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Kaynak: Birgun.net