28 Temmuz günü “OHAL Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler” kapsamında kapatılan yayın organları arasında yer alan Ege’de Son Söz’ün ilk olarak matbu gazetesi kapatılırken, ofisine de mühür vurulmuştu. Yayın kuruluşuna ait egedesonsoz.com isimli site ise yayın hayatına devam ediyordu. Son olarak internet sitesi de alınan OHAL kararı kapsamında kapatıldı.

Evrensel'de yer alan habere göre, İzmir’in en çok okunan haber siteleri arasında yer alan Ege’de Son Söz’ün sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Ege’de Son Söz’ün 7 yıllık yayın hayatında, Cemaat’le en küçük bir işbirliği iddiasının söz konusu bile olamayacağı belirtilerek, bu örgütün İzmir’deki hedef kuruluşlarından biri olduğu ifade edildi.

‘KUMPASA KURBAN EDİLMEK İSTENİYORUZ’

Gazetecilik ilkelerinden taviz verilmediği ve tüm siyasi görüşlere eşit mesafede durmaya özen gösterildiğinin vurgulandığı açıklamada “Hal böyleyken ve bu kadar net iken kurunun yayında yaşın da yandığı, at iziyle it izinin karıştığı ya da karıştırıldığı bu türden olağanüstü süreçlerde açık bir kumpasa kurban edilmek istenen Ege’de Sonsöz Gazetesi olarak devletimizin en üst makamlarına kadar ulaştırdığımız itirazların en kısa sürede olumlu şekilde yanıtlanmasını bekliyoruz” denildi.

Kaynak: Birgun.net