Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde Prof. Dr. Sevda Alankuş’un gerçekleştireceği ‘Barış Gazeteciliği’ söyleşisine bölüm dışında öğrencilerin alınmaması öğrenciler ve güvenlik güçleri arasında gerginliğe neden oldu. Alankuş ise böylesi bir ortamda barış gazeteciliğini anlatamayacağını belirterek etkinliği iptal etmek zorunda kaldı.

Evrensel'in haberine göre, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde Prof. Dr. Sevda Alankuş’un katılımıyla gerçekleştirmesi planlanan ‘Barış Gazeteciliği’ söyleşisi iptal edildi. Yönetim, etkinliğin yerini değiştirerek bölüm dışından öğrenci girişine izin vermedi. Yönetim, gerekçe olarak da yer olmamasını gösterdi.

BAŞKA ETKİNLİKTE KİMLİK SORULMADI
Öğrencilerin söyleşiye katılmak için direnmesi üzerine öğrenciler ve güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Öğrenciler bu duruma ‘Biz bu üniversitenin öğrencisiyiz’ diyerek tepkilerini dile getirdi. Polisin bu uygulamasına akademisyenler de tepki gösterdi. Yaşanan gerginliğin ardından öğrenciler durumu protesto etti. Bu sırada fakülte bahçesine TOMA’lar ve çevik kuvvet getirildi. Aynı anda başka bir salonda düzenlenen etkinliğe ise aynı uygulama yapılmadı.

‘BU ŞARTLARDA BARIŞ KONUŞULAMAZ’
Bunun üzerine iletişim fakültesi önünde açıklama yapan Prof Dr. Sevda Alankuş, ‘Ben böyle bir ortamda barış gazeteciliğini anlatamam’ diyerek konuşma yapmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Kaynak: Birgun.net