Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro 9 aylık bir aradan sonra kamuoyunun karşısına çıktı. 90 yaşındaki Castro, devlet başkanı olan kardeşi Raul Castro’nun 2007’de hayatını kaybeden eşi Vilma espin’in doğum gününde onun adını taşıyan bir okulu ziyaret etti. Öğrencilere devrimi ve Vilma Espin'i anlattı.

Küba devriminin lideri Fidel Castro uzun bir aradan sonra Kübalılarla buluştu. Önümüzdeki aylarda 90'ıncı yaş gününü kutlayacak olan Castro 9 ay aradan sonra kamuoyu önüne çıktı.

Castro devlet başkanı olan kardeşi Raul Castro’nun 2007’de hayatını kaybeden eşi Vilma Espin’in doğum gününde onun adını taşıyan bir okulu ziyaret etti. Fidel Castro öğrencilere Vilme Espin'den ve devrimden bahsetti.

Castro, "Sanırım bugün Vilma da çok mutludur. O hayatını devrime adayan biriydi. Onun adını taşıyan bu okulda okumak bir ayrıcalık" dedi.

Castro konuşmasının ardından öğrencilerle yakından ilgilendi. Küba'nın efsanevi lideri Castro, ABD Başkanı Barack Obama'nın geçtiğimiz ay Küba'ya yaptığı resmi ziyarette bile kamuoyu önüne çıkmamış ve Obama ile görüşmemişti.

1959'da Küba devrimine liderlik eden ve yarım yüzyıl boyunca ülkeyi yöneten Fidel Castro sağlık sorunları nedeniyle 2008'de görevini kardeşi Raul Castro'ya devretmişti.

Kaynak: Birgun.net