Edirne AKP İl Başkanı İlyas Akmeşe ve 50 kadar AKP'li Edirne Adliyesi'nde toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 16 Ocak’ta yapılan 35’nci olağan kurultayında ve Meclis'teki grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hareket içeren ifadeler kullandığını ifade eden İlyas Akmeşe, bireysel olarak Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Adliye önünde konuşan Akmeşe, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, kongre ve sonrasındaki grup toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Bu nedenle bugün Sayın Kılıçdaroğlu hakkında suç duyusunda bulunmak üzere toplandık. Sarf ettiği sözler, siyaset adamı ve bir genel başkana uygun olmayan sözlerdir. Biz bunu kınıyoruz arkadaşlarımızla birlikte kişisel olarak suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Akmeşe ve partililer, hazırladıkları dilekçeleri Cumhuriyet Savcılığı'na vererek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 17 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen CHP 35. Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsız olmamakla eleştirmiş, “Diktatör bozuntusu” demişti.

”Cumhurbaşkanlarının tarafsızlıkla görev yapacağına dair ‘namusu ve şerefi’ üzerine yemin ederler. Dün yine bize sataşmış. Diktatör bozuntusu olan adam. Şimdi ben yine hatırlatıyorum, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Tarafsızlığını korumazsan her gün, her dakika, her saniye namus ve şeref kavramını sana hatırlatacağım.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: Birgun.net