Alman yayın kuruluşu Deutcshe Welle (DW) Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la yapılan bir televizyon röportajının kasetlerine "bakanlık tarafından el konulduğunu" belirtti. Bakanlık ise "kasetlere el koyma iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve DW yetkililerine söyleşinin yayınlanmaması talebinin iletildiğini" savundu.

Bakanlık: Kayıtlara el konuldu iddiası gerçek dışı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Basın Sözcüsü Ubeydullah Yener'in, BBC Türkçe'ye gönderdiği yazılı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı.

"Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın uluslararası bir medya kuruluşu ile yaptığı röportajla ilgili "Kayıtlara el konulduğu" ifadesi gerçeği yansıtmadığı için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Ankara'da DW'nin kayıtlarına el kondu

Bant kaydı olarak gerçekleştirilen röportaj sırasında sunucu tarafından "Maksadını aşan ifadeler ve ithamlar" kullanılması üzerine ilgili televizyon yetkililerine söz konusu röportajın yayınlanmaması talebimiz iletilmiştir. Talebimiz üzerine Röportajın yayınlanmamasıyla ilgili tasarrufumuz, söz konusu medya kuruluşunun yayın merkezi olan ülkede (Almanya) hassasiyetle uygulanmakta olan "Authorization/Yetkilendirme" kuralının yerine getirilmesidir.'

Bakanlıktan bir kaynak da BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Kasetlerinizi almadan binadan çıkamazsınız" ifadesi gerçek dışı. Biz röportajımızı geri çekiyoruz. Yetkilendirme yapmadık. Teknik ekipten röportaj kasetlerini istedik. " diye konuştu.

Bakanlık kaynağı, kasetler geri istendiğinde Friedman'ın 'Röportaj röportajdır" dediğini aktardı.

Kaynak: Birgun.net