HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile katıldığı 30 bin öğretmenin atama töreninde atamalara ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, bilindik söylemini sürdürerek, öğretmenlere yönelik '3 çocuk' vurgusu yaptı.

Erdoğan öğretmenlere yönelik, “Sizlere de, hayatına yeni başlayan gençler olduğunuz için 3 çocuk vurgusu yapıyorum. Nüfusumuzu genç tutamazsak şu an Batı dünyasının karşılaştığı tehlikeye biz de düçar oluruz” ifadelerini kullandı.

'AMAÇ UCUZ İŞ GÜCÜ'
Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, Erdoğan'ın söyleminin şaşırtıcı olmadığını belirterek, ''Hükümet, kamu personel rejiminde değişiklik yapmak istiyor ve uzun yıllardır da bunun alt yapısını hazırlıyor. Çünkü bu personel rejiminin esas hedefi ucuz iş gücü yaratmak'' dedi.

DOĞURGANLIK KILIFI
AKP Hükümeti'nin kamu ve personel düzenlemelerini kadınlar üzerinden hayat geçirmeye çalıştığını belirten Yılmaz şöyle devam etti:
''Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen Torba Yasa'da da, kadınlarla ilgili esnek çalışmanın önünü açan düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler de personel üzerindeki düzenlemeler de, kadın bedeni üzerinden ve kadının doğurganlığı üzerinden yapılıyor. Doğurganlığı teşvik eden birçok yasal düzenleme yapıldı. Bu açıdan ikisinin birbiriyle bağlantılı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Şuan ki Cumhurbaşkanı önceki Başbakan Erdoğan, 'Bu ülkeyi Çin'leştireceğiz' demişti. Çin ucuz emek gücü anlamına geliyor. Esas mesele, iş gücünün sayısal olarak artırılarak daha az ücretle daha fazla işin yapılmasını sağlamak.''

Kaynak: Birgun.net