Dünyanın en tehlikeli kenti Venezuela'nın başkenti Caracas seçildi. Şiddet olaylarının hızla arttığı kentte 100 bin nüfusa karşı 120 cinayet işleniyor. Araştırmaya göre, savaş bölgesi olmayan dünyanın en tehlikeli 50 kentinin büyük bir kısmı Latin Amerika'da yer alıyor.

NTV'de yer alan habere göre, Meksika merkezli bağımsız araştırma kuruluşu "Kamu Güvenliği ve Ceza için Vatandaş Konseyi"nin verilerine göre, dünyada en fazla cinayetin işlendiği kent Latin Amerika'da yer alıyor. "Kamu Güvenliği ve Ceza için Vatandaş Konseyi" araştırmasında nüfusu esas aldı.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta 100 bin nüfusa 120 cinayet denk geliyor. Söz konusu veriler BM Uyuşturucu ve Suç Dairesi'nin verileriyle de uyuşuyor. Dünya Sağlık Örgütü, 100 bin nüfusa karşı 10 cinayetin işlendiği yerleşim birimlerini "şiddet salgını" bölgeler olarak ilan ediyor. Meksika merkezli "Kamu Güvenliği ve Ceza için Vatandaş Konseyi"nin verilerine göre, dünyanın en tehlikeli ikinci kenti ise Honduras'ın San Pedro Sula şehri oldu. Listenin üçüncü sırasında ise, El Salvador'un başkenti San Salvador yer aldı.

Kaynak: Birgun.net