HABER MERKEZİ

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, dünyanın birçok ülkesinden heykel sanatçısını Tekirdağ’da buluşturdu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ilk çekici vurma seremonisi ile başlayan sempozyum Çin’den Portekiz’e 8 ülkeden heykel sanatçısı katılıyor.

Halka armağan

İlk çekiç vurma seremonisinde konuşan 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Küratörü Nermin Sözel; “Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda bu yıl dokuz heykel çıkarılıyor, sekiz sanatçımız var. Türkiye’den bir sanatçı, Ukrayna, Çin, Kosta Rika, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Portekiz’den gelen toplamda sekiz sanatçı ile bu sene güzel heykellere imza atacağız” dedi.


Etkinlikte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Geçen sene sempozyumdan çıkan heykelleri şehrin muhtelif yerlerine koyduk. Bu yıl da dünyanın farklı yerlerinden gelen heykelin üstatları Tekirdağ için çalışacaklar. Süreç içerisinde açık hava meydan müzesine dönüşecek bir alan oluşturacağız” dedi..

Sıra dışı çalışmalar

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 14 Ekim’e kadar sahil marina alanında dünyanın dört bir yanından gelen heykel üstatlarının katılımıyla sürüyor. Sempozyumda Nermin Sözel “Barış İçin Uçabilmek”, Songül Telek “Diyalog”, Romanya’dan Ciprian Hopirtean “Mental Kaçış”, Çin’den Gao Meng “Rüzgar Atı”, Portekiz’den Jaime Carvalho “Üstten Gelen El”, Ukrayna’dan Lyudmyla Mysko “Süleymanpaşa’nın Çiçekleri”, Yunanistan’dan Odysseas Tosounidis “Orman Perileri”, Kosta Rika’dan Ulises Jimenez “Barış Şarkısı”, Bulgaristan’dan Velislav Minekov “Alın Yazısı” adlı eserleri Süleymanpaşa için yapacaklar. Velislav Minekov, kısa süre önce ülkesinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile gündeme gelmişti.

Kaynak: Birgun.net